BiIanc Iufte, Italia kalon Kinën, 3405 VlKTlMA nga KORONAVlRUSl

0
153

Në Itali, që nga fillimi i ep idemisë së kor;onavi rusit, janë in fektuar 41.035 persona (5.322 më shumë se dje, me një rritje prej 14.9%). 

Në konferencën për shtyp të ditës së sotme, kreu i Mbrojtjes Civile, Borrelli njoftoi se numri i vik timave në 24 orët e fundit është rritur me 427 duke e çuar në 3405.

Janë 15,757 p acientë të shtruar në spitaI me s imptoma; 2,498 janë në k ujdesin i ntensiv (+241, + 10.7%), ndërsa 14.935 janë në izoIim shtëpie.

Autoritetet italiane i bëjnë apel të gjithë mjekëve dhe infermierëve që kanë dalë në p ension gjatë dy viteve të fundit, si dhe atyre të punësuar në struktura private që të vendosen në dispozicion në këto ditë të v ështira.

Edhe Ekipet kineze, të ardhur në ndihmë të popullit italian kanë thënë se Italia duhet të marrë masa më të rrepta për të luf tuar kor;onavi rusin.