Ρrofecia drithëruese e Βaba Vαngës po bëhet realitet, një koincidencë e frikshme me Izraelin, si po zhγtet Evropa edhe një herë në makthin e terrorizmit, në fund mbetet skenari i armëνe bërthamore

Evropa zhytet edhe një herë në makthin e terrorizmit islamik dhe rijeton ankthin e periudhës “e errët” trevjeçare 2015-2017, me ISIS-in që ka marrë viktima të pafajshme pothuajse në të gjitha vendet e Bashkimit Evropian dhe jo vetëm.

Një klimë e errët në të cilën edhe interpretimet më pesimiste të “profetit” më të famshëm të modernitetit, Baba Vanga, “Nostradamusit” bullgar, marrin fuqi të reja.

Fjalët e tij të mbuluara me legjendë dhe pasiguri, ashtu si ato të astrologut të famshëm francez të shekullit të gjashtëmbëdhjetë, mund të lexohen në shumë mënyra, shpesh të prirura ndaj ngjarjeve aktuale dhe të kushtëzuara nga sugjerimi i momentit. Shumë shpesh, parashikimet e tij për vitin e ardhshëm janë plot me vizione tragjike dhe apokaliptike.

Dhe është edhe më e vërtetë për këtë pjesë të fundit të vitit 2023, në të cilën luftës në Ukrainë që filloi një vit e gjysmë më parë po i bashkohet, në një skenar shqetësues, tensionet tashmë të hapura midis Kinës dhe Shteteve të Bashkuara, (nga Rusia në Tajvan ), konflikti i hapur në Lindjen e Mesme midis Izraelit dhe Hamasit,

përfshirja e mundshme e Libanit dhe Iranit që do të transformonte një luftë ende “lokale” (në letër) në një luftë botërore dhe në fund hija e xhihadizmit në një kontinent të vjetër gjithnjë e më shumë në krizë dhe më pak vendimtare. Vizionari i Evropës Lindore dekada më parë parashikoi një ndryshim në orbitën e Tokës : një profeci që disa e lexuan si një pritje të një shpërthimi bërthamor. Më pas flitet për vitin 2023 për “krijimin e fëmijëve në laborator”,

një realitet i imagjinuar tashmë nga gjenetistët nazistë 80 vjet më parë. Nga ana e tij, një nga parashikimet famëkeqe të Nostradamusit përmendi “shtatë muaj nga Lufta e Madhe , njerëz të vdekur për shkak të ligësisë”, një pasazh i parashikuar për vitin aktual.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *