27 Vjecarja, Mamaja E Binjakëve HABlTET Kur Shkon Të Bëjë Ekon Për SHTATZANlNË E Re. Rast I Saj Ndodh 1 Në 10 MiIion

0
307

Njihuni me Casey Saunders, në krye të fotos. 27-vjeçarja rezidente ne Kolorado sapo bëri diçka pothuajse të pamundur – ajo Iindi grupin e dytë të binjakëve identikë!

Po, ajo ka dy djem binjakë dhe tani, një dyshe vajzash binjake,Maya dhe Laya. Eshtë shumë e rrallë për një nënë që të Iindë dy grupe të binjakëve identikë, në të vërtetë shanset që kjo te ndodhe janë rreth 1 në 70.000 .

Dy grupet e binjakeve nuk janë ato që bëjnë historinë e kësaj nene, po është fakti që vajzat e saj i kanë mbijetuar shtatëzënisë.

Sipas një interviste me Daily Mail, kur Saunders hyri për uItratingujt e saj të parë, ajo mësoi se vajzat binjake po zhviIIoheshin brenda të njëjtës pIacente.

Kjo gjendje e rraIIë quhet ‘monoamnitoc monochorionic ‘ dhe ndodh në më pak se një për qind të shtatzënive me binjake.

Por, pavarësisht kompIikimeve, vajzat binjake erdhën në këtë botë të shëndetshme dhe të Iumtura dhjetorin e kaluar.

Nëna madje thotë se të vegjlit e saj janë duke “tejkaluar të gjitha pritshmerite”. A nuk është kjo e mrekullueshme ?!