A e dini si prodhohet xhami? (Video)

0
541

Shume nga ne janë të rrethuar nga elementi qe na shoqeron ne ambiente te shtepise dhe punes, por shume pak dime se si krijohet qelqi.

Ky eshte procesi i gjate i perpunimit te qelqit, i shpjeguar mjaft qarte ne video.

Qelqi apo xhami arrihet nga shkrirja e disa mineraleve në temperatura shumë të larta.

Silica në formën e rërës është përbërësi kryesor.

Ky element kombinohet me hirin e sodes dhe gëlqeren e shkrirë, dhe perzihen në një furrë në temperaturë prej 1700 ° C.

Materialet të tjera zakonisht shtohen për të prodhuar ngjyra dhe dizajne të ndryshme te xhamit

Për më shume mund të shikoni videon më poshtë: