/“A e humbas VlRGJËRlNË nëse vetëkë naqem?”, ekspertja e SEKSlT tregon se ç’i tha vajza e vogëI

“A e humbas VlRGJËRlNË nëse vetëkë naqem?”, ekspertja e SEKSlT tregon se ç’i tha vajza e vogëI

Gazetarja Zhaklina Lekatari, e njohur për shkrimet e saj rreth temave të ndryshme rreth se k sit, ka folur në lidhje me mesazhet e ndryshme që merr.

Lekatari, e cila bëri mjaft bujë dikur për deklaratën se meshkujt shqiptarë nuk dinë të kryejnë ma rrëdh ënie in time, ndau në emisionin “Why Not” në RTV Ora disa histori të pazakonta të të rinjve.

Ajo tha ndër të tjera se një vajzë 11-vjeçare e kishte pyetur nëse e humbte vir gj ërinë duke u vetëkë naqur.

Më tutje, ajo tregoi edhe historinë e një vajze e cila kishte tentuar vetëvr a sjen pasi kishte menduar se kishte mbetur shtatzanë në moshën 14-vjeçare.

Gazetarja tha:

Ata që më ndjekin janë nga 13-65 vjeç. Fokusi im kanë qenë padyshim të rinjtë sepse ata do jenë adultët e së nesërmes, ata janë në formim të identitetit, personalitetit të tyre, ata janë më të frikësuar, ata nuk e menaxhojnë dot emocionin e tyre.

Dje për shembull më shkruante një vajzë më trishtoi shumë sepse më tha që jam 20 vjeç dhe në moshë 14 vjeç mendoja se kisha ngelur shtatzënë me veten dhe tentova të pija ilaçe për t’u larguar nga kjo jetë sepse kisha frikë nga paragjykimi apo nga çfarë do mendonin prindërit për mua.

Kur më dërguan në spital, nuk e kuptuan se çfarë kisha bërë dhe unë për 9 muaj kam pritur se çfarë do ndodhë me trupin tim, që pas 9 muajsh të vërtetoja që nuk isha shtatzënë dhe si kjo mijëra histori të tjera.

Në Youtube një vajzë tjetër më shkruante jam 11 vjeç, nëse unë kryej una nizëm pra vetëkë naqësi a e humb vir gjërinë dhe ky a do jetë një problem kur unë nesër pasnesër do martohem? Pra që në moshë 11-vjeçare të mendosh për martesën, për vir gjërinë.