/A PO JU FlSHKËLLEJNË VESHËT? JA ÇFARË DO TË THOTË BILBILI QË DËGJOJMË NË VESH. DUHET PATJETËR TË BËNl KËTË…

A PO JU FlSHKËLLEJNË VESHËT? JA ÇFARË DO TË THOTË BILBILI QË DËGJOJMË NË VESH. DUHET PATJETËR TË BËNl KËTË…

Dëgjimi i një fishkëllimi të vazhdueshëm në vesh, tringëllimë në vesh, nuk është vetëm i bezd isshëm, por edhe një pengesë për pjesën tjetër normale të trurit tonë.

Studiuesit zbuluan origjinën e këtij çrregullimi që thuajse na ndodh të gjithëve dhe nuk dimë si ta spjegojmë.

Bilbilat që disa prej nesh vazhdimisht dëgjojnë në vesh, e cila quhet tringëllimë kro nike, fillon nga një zonë specifike e trurit dhe i pe ngon ata që vua jnë prej saj të pus hojnë siç duhet.

Hulumtuesit në Universitetin e Illinois, të cilët analizuan trurin e disa pacientëve me imazhe rezonancë funksionale, ishin në gjendje të kuptonin origjinën e tringëllimës në veshë.

Ja se çfarë zbuluan dhe pse tringëllimi kronik mund të dë mtojë shëndetin e atyre që vu ajnë prej tij.

ZBULIMI: Ata zbuluan se tringëllima fillon nga një rajon i quajtur precuneus.

Ai ndodhet në lobulin parietal superior dhe është i përfshirë në kujtesën episodike dhe në disa aspekte nga vetëdija.

Por është gjithashtu e rëndësishme për shkak se ajo është e lidhur me dy rrjetet tr urit.

Studiuesit zbuluan se tringëllima kronike ka më shumë të bëjë me rrjetet e menaxhimit të vëmendjes.

Kjo do të thotë se njerëzit që vazhdimisht ndjejnë këtë bilbil, edhe kur ata shkojnë për të fjetur, në fakt nuk arrijnë vërtetë të relaksohen, sepse truri mbetet në një gjendje të vëmendjes më të madhe dhe i duket se dëgjon bilbilin.

Ajo që u zbulua do të shpjegonte pse shumë pacientë raportojnë raste të shumta të lod hjes kronike dhe vës htirësive të përqëndrimit.

Zbulimi ndoshta do të lejojë në të ardhmen të gjejë trajtime të dobishme dhe të mposhtë ose menaxhojë tringëllimën në vesh.

Në qoftë se keni një problem të tillë, ju japim trajtimet e mëposhtme:

1 Uthull molle: Uthulla e mollës ka në përmbajtjen e saj përbërës me veti antimy kotike dhe antiin flamatore që neutralizojnë agjentët e jashtëm që shka ktojnë zhurmat në vesh dhe ekuilibrojnë ndjeshëm dëgjimin.

Si ta bëni:

Në një gotë me ujë të ngrohtë shtoni dy legë gjellë uthull molle. Përziejini bashkë dhe me ndihmën e një shi ring hidhni vazhdimisht gjatë ditës 2-3 pika ose në momentet kur ju duket se keni fishkëllima ose oshëtima të veshit.

2 Hudhër: Hudhra përmban alicinë, e cila përbëhet nga përbërës aromatikë me veti antiseptike dhe antiinflamatore, të cilët absorbohen menjëherë nga qelizat e brendshme të lëkurës dhe timpani i veshit.

Si ta bëni:

Merrni 2-3 thelpinj hudhra dhe skuqini me 2-3 lugë gjelle vaj susami. Pasi të vini re hudhra ka marrë ngjyrë, hiqeni dhe lërini vajin të ftohet.

Me ndihmën e një pikatoreje shtoni 2-3 pikatore vaj në vesh dhe mbulojeni me napë të ngrohur paraprakisht për 30-35 minuta. Do të ndieni një lehtësim të menjëhershëm.

3 Xhinxher: Vetitë antibak teriale të xhinxherit ndihmojnë në trajtimin e tringëllimëva të veshit dhe luf tojnë agjentët patogjenë që shk aktojnë infe ksionet e tij.

Komponimet antinfl amatore zvogëlojnë infl amacionin dhe ulin ndjenjën e d himbjes.

Si ta bëni:

Merrni një gotë ujë dhe vendoseni të zihet për 5 minuta. Pasi të shihni bulëzat e para të vlimit shtoni një lugë gjelle me xhinxher pluhur.

Pasi ta filtroni shtoni disa pika në vesh dhe mbajeni për disa minuta. Ky trajtim kontrollon pre sionin e veshit dhe ul ndjeshëm fishkëllimat.