/Amerika, Kosovës: Na keni afër gjithmonë dhe në çdo variant, sikurse në vitin 98-99-të – Ju jeni shtet i pavarur

Amerika, Kosovës: Na keni afër gjithmonë dhe në çdo variant, sikurse në vitin 98-99-të – Ju jeni shtet i pavarur

Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë afër Kosovës, si në paqe ashtu edhe në situata të rënda, e madje edhe atëherë kur Kosova kërcënohet me luftë nga Serbia me mbështetjen e Rusisë, raporton Gazeta NewBorn.

Ky është mesazh i cili ka mbërritur nga Uashingtoni në Prishtinë pas tensionimi të gjendjes në vend dhe pas paralajmërimit të Rusisë dhe Serbisë për trazira dhe nxitje të dhunës në pjesën veriore të vendit.

Gazeta NewBorn, mëson se instucionet e vendit, përkatësisht atotë sigurisë kanë marr përkrahje të fuqishme nga Depertamenti i Shtetit Amerikan, CIA-s dhe FBI-së, se nëse Kosovës i cenohet integriteti i saj dhe nëse shpërthen situata, atëher SHBA-ja do të jetë afër popullit të Kosovës, në secilin variant, qoftë duke bërë paqen ose dialogun ose qoftë edhe nëse kërkohet forcë ushtarake.