/ApeI për NDlHME/DRlTHERUESE! Nëna i BRAKTlSI pasi babai ndërroi jetë, dr ama e rëndë e dy jetimëve

ApeI për NDlHME/DRlTHERUESE! Nëna i BRAKTlSI pasi babai ndërroi jetë, dr ama e rëndë e dy jetimëve

Janë vetëm 16 dhe 14 vjeç, por për Stejsin dhe Besjadën çdo ditë është një sfidë. Çdo ditë shënjon dh imbjen, tr ishtimin dhe miz orinë në të cilën jetojnë. 3 vite më parë babai i ndërroi jetë, duke e lënë familjen në më.shirë të fatit, pa asnjë mundësi. Por, fatk eqësia për vëlla e motër nuk do të soste. Para 3 muajsh nëna i bra ktisi, duke i lënë të vetëm dhe të rr ënuar. Pasi ka shkëputur çdo kontakt me ta.

Besjada jeton në fshatin Trashovicë në Gramsh së bashku me gjyshin e s ëmurë, në një shtëpi gati të rr ënuar dhe pa asnjë kusht. Të ardhurat e vetme vijnë nga pensioni i gjyshit prej 100 mijë lekë të vjetra. Ndërkohë, Stejsi qëndron në konvikt në Elbasan, ku vazhdon shkollën e mesme profesionale për elektricist. Mes vështirësive të shumta, ai ka zgjedhur ta vazhdojë sepse babai i la ama net të kishte një zanat. Por, nga kushtet e këqija ai rr ezikon ta lërë shkollën. Janë dy fëmijë të cilët janë krejt të vetëm dhe kanë nevojë urgj ente për ndihmë.

Ndërkohë, gjyshi i të rinjve me zërin që i dridhet lutet që të gjendet një strehë për nipin e mbesën e tij. Pasi kushtet e shtëpisë që kanë janë ska ndaloze dhe i rr ezikohet jeta. 14-vjeçarja thotë se tashmë që fillon edhe dimri e shirat janë më prezent, gjithçka hyn brenda në shtëpi. Duke ia bërë të pamundur jetesën.

“Në shtëpi gjendja është shumë e vë.shtirë, kam shumë f.rikë që të rri këtu. Sidomos natën. Dritaret janë të th yera dhe mund të hyjnë akrepat, nepërkat. Tavani është i çarë dhe kur bie shi, hyn i gjithi brenda. Shtëpinë e kemi pa pllaka, tavani është i çarë dhe natën mund të na bjerë në kokë.

Nuk dihet, jemi në dorë të Zotit. Rrugën për të dalë në qytet e kemi shumë larg, është 1 orë në këmbë. Kemi dhe një përrua afër dhe kur bie shi, nuk kalohet. Nga njerëzit kërkoj një ndihmë, sado që të vogël. Që të na plotësohen disa kushte, sa për të jetuar pak më mirë. Se kështu si jemi nuk jetohet dhe është shumë larg.”

Rasti i rë.ndë është publikuar nga fondacioni “Fundjavë Ndryshe” i cili bën thirrje për t’i ardhur në ndihmë këtyre dy fëmijëve. Të cilët kanë nevojë për një fije shpresë, se dhe për ta jeta mund të jetë e bukur./ Tirana Today