Aromë Iufte/SHBA bën shfaqje spektakoIare e avionëve F-35A

  0
  215

  Forca ajrore amerikane dhuroi një shfaqje force duke prezantuar disa prej avionëve më të avancuar në botë.

  52 avionë F-35A, që kanë një vlerë të pabesueshme prej 4.2 miliardë dollarë në total, fluturuan nga baza.

  Kjo stërvitje tregon aftësitë e SHBA për të dërguar një forcë të madhe ajrore avionësh që u shmangen radarëve.

  Ajo vjen në kohën kur SHBA dhe Irani janë në kuImin e te nsioneve pas vr asjes së një gjeneraIi iranian nga Pentagoni.

  Avionët F35 janë gjenerata e pestë e avionëve që u shmangen radarëve.

  Kostoja për një avion nis nga 89 milionë dollarë deri në 107 milionë.

  Shpejtësia maksimale e tyre është deri në 1930 kilometra në orë.

  Avioni është thuajse i padukshëm për radarët për shkak të formës, por edhe për shkak të një fibre, e cila i absordon sinjalet në vend që t’i reflektojë.