/Artan Hoxha pla s bo mbën e madhe: Do të vr itet një kokë e madhe në Tiranë

Artan Hoxha pla s bo mbën e madhe: Do të vr itet një kokë e madhe në Tiranë

PërpIasjet për pazaret dhe zonat e influencës në tregun e dr.ogës brenda dhe jashtë vendit dhe kontrolli për lojërat e fatit janë pistat e he.timit që sollën vr.asjen e ish-policit Santiago Malko në Tiranë në fund të gushtit. Artan Hoxha thotë se vr.asja e ish-policit ishte e mirëmenduar dhe studiuar, pasi grupi kr.iminal kishte kohë që e ndiqte duke përgatitur cdo lëvizje në detaje. Artan Hoxha paralajmëron edhe vr.asjen e një koke të madhe në Tiranë po nga grupi që ekz.ekutoi ish-policin. Ai thotë se lekët për vr.asjen janë paguar, ndërsa shënjestra po kërkohet brenda dhe jashtë vendit.

“Ky grup kr.iminal të njohur për tr.afik dr.oge drejt BE-së, Gjermanisë, Italisë, por edhe në Shqipëri, dolën nga bu.rgu duke korr.uptuar gjyqtarë dhe prokurorë. Santiago Malko është go.ditur, ka qenë ekspozuar si njohje e Ervis Martinajt. E kërkonin me patjetër që ta ekz.ekutonin dhe sigurisht që ishin ca ngjarje të mëparshme që janë në h.etim. Motivi nis është një miksim mes lojërave të fatit dhe tr.afikut. Personat që paguan për vr.asjen kanë qenë të përfshirë dhe investues në kompanitë e lojërave të fatit, ku ai kishte edhe vetë disa pika.

Nga 1 janari nuk ka më lojëra fati, por biznesi vijon dhe duke ndjekur këto rrugë. Tani kemi një biznes ilegal që ka mbetur në duart e atyre që vijnë nga bota e zezë. Mes Malkos dhe këtij grupi që janë në kërkim, janë të paktën tetë persona. Nesër do të kemi detaje të reja dhe sesi avokatët e këtyre të pand.ehurve janë me prokurorë bashkë. Zbardhja e kësaj vr.asjeje do të zbardhë edhe disa vr.asje të tjera dhe nëse do të bëhet në kohë do të parandalojë lu.ftën e re që ka nisur në Tiranë. Nëse at.entati i dë.shtuar në Durrës para tre muajsh, filloi një fazë të re, shumë njerëz janë fshehur në Durrës. Objektivi nuk u realizua, aty filloi lu.fta. Në rastin konkret, Santiago është go.ditur si Santiago.

Lu.fta mes grupeve kaloi në një nivel tjetër. Jepeshin 30 mijë euro për të dhënë informacion se ku lëviz ky person. Ata morën vr.asës nga Vlora se janë të panjohur dhe iu afruan. Edhe në rastin e prillit, organizatorët i shpëtuan sistemit të drejtësisë, policia i kapi me prova, por dolën. Edhe në rastin konkret janë provat, drejtësia duhet ti ndëshkojë para se të gjejnë njëri tjetrin. Aktualisht në Tiranë e njëjta organizatë po tenton të go.dasë një tjetër grup, po e kërkon brenda dhe jashtë vendit, janë hedhur para për ta ek.zekutuar.

Kanë tentuar të god.asin emra të më mëdhenj se Santiago. Shumë biznesmenë në Tiranë do merrnin frymë nëse do të ndodhte kjo gjë. Ata sulen të prishin ekulibrat. Njerëzit që nuk duken investojnë edhe në rritjen e çmimit të banesave, në mënyrë që të prishen ekuilibrat. Pastaj ata marrin para këdo që gjejnë dhe nuk pyesin për asgjë. Personi që ka qenë aty që është kapur ka njohje, por nuk është ndonjë provë, ndonjë personazh që bën ndonjë gjë të madhe, po jep një orientim” deklaroi Artan Hoxha./Shqiptarja