/Azemi i dha videon ku Berisha i jepte urdherin ta VRlSTE! Del arsyeja, pse Fatmir Haklaj EKZEKUTOl Azem Hajdarin

Azemi i dha videon ku Berisha i jepte urdherin ta VRlSTE! Del arsyeja, pse Fatmir Haklaj EKZEKUTOl Azem Hajdarin

Kush e vr.au Azem Hajdarin?

Azem Hajdari u ekz.ekutua me a.rmë zja.rri nga Fatmir Haklaj në oborrin e selisë së Partisë Demokratike.

Sipas motrës së Fatmir Haklajt, në një intervistë për Report Tv, dyshohej se Hajdari kishte lidhje me vr.asjen e vëllait të Fatmirit, Shkëlqim Haklaj, gjë e cila ka sjellë përp.lasjet mes tyre e më pas ekz.ekutimin

Pas vr.asjes së Shkëlqim Haklajt, Fatmir Haklaj është vënë në kërkim të autorit të këtij kr.imi.

Në këtë kohë sipas Zylfie Haklaj, Azem Hajdari i ka dërguar një letër ngushëllimi kësaj familje, pasi siç thotë vetë Zylfija donte të “shfajësonte” veten nga përgjegjësia për vr.asjen e Shkëlqim Haklajt, djalit të familjes Haklaj.

Pjesë nga Intervista:
– Babai juaj Muharremi, fill pas kësaj vr.asje ka zhvilluar një takim me deputetin e asaj kohe të PD Azem Hadjari. Keni dijeni çfarë ka ndodhur dhe çfarë u diskutua në këtë takim?

Pas vr.asjes së Shkëlqimit, ne si familje ngushëllohemi me një telegram nga Azem Hajdari, i cili pas disa muajsh e fton babain për një takim në Tiranë. Kështu që ata takohen në Tiranë më datën 2 shtator 1998.

Azemi duke e ditur që ne jemi në dijeni se çfarë ka ndodhur me Shkëlqimin, ai kërkon të shf.ajësojë veten e tij duke u betuar se ai personalisht nuk kishte dorë në vr.asjen e Shkëlqimit.

Njëkohësisht ai i dorëzon babait edhe kasetën e mitingut të Berishës, në Bajram Curri, ku Shkëlqimi, kërkohej nga Berisha i gj.allë ose i vd.ekur. Këtu vr.asja e Shkëlqimit i faturohet Saliut, pikërisht nga bashkëpunëtori i tij, Azem Hajdari.

-Njëri nga vëllezërit tuaj, Fatmiri, u ak.uzua disa vjet më pas se ai ka qenë personi që ka ekz.ekutuar ish-deputetin Azem Hajdari.

Çfarë dini ju për këtë vr.asje dhe a lidhet kjo vr.asje me kasetën që ja dorëzoi Azem Hajdari, babait tuaj?
Më datën 12 shtator 1998, Fatmiri kishte shkuar në Tiranë siç ishte e lirë për të gjithë për të udhëtuar për Tiranë, por për çudi shumë diskutohet pse Fatmiri, ka shkuar në Tiranë.

A mund të shtrohet pytja përse ata kanë shkuar në Tiranë, ku Tirana është e të gjithëve dhe oborri i PD, u përket edhe njerëzve që guxojnë të mendojnë ndryshe. Fatmiri nuk i ka shkuar Azemit tek banesa e tij dhe as në zyrën e tij, përse duhej të dilte deputeti së bashku me badigardët e tij në oborrin e PD, për të verifikuar kalimtarët ose njerëzit që ishin shfaqur në oborrin e PD.

Pse nuk lind pytja përse Azemi i provokoi kalimtarët ose njerëzit e shfaqur në oborrin e PD duke shkuar drejt njerëzve me pist.oletë në dorë dhe i shoqëruar edhe me dy bodigardë, të cilët ishin edhe të ar.matosur me ar.më aut.omatike. Kur një njeri vjen drejt teje me pis.toletë në dorë dhe i shoqëruar edhe me njerëz të tjerë të ar.matosur, nuk e di se si mund të veprojë njeriu në rrethana të tilla, veçse të vet.ëmb.rohet, sepse vet.ëmbr.ojtja vjen shpesh herë edhe instinktivisht si diçka e lindur.