BALlLl kundër Metës, HAXHlJA kundër Berishës : Si po POZlClONOHET Rama për b etejen finaIe

  0
  444

  Arre;stimi i Klement Balilit, i cilësuar shpesh si “Esk obari i Ballkanit” erdhi su;rprizë për shumëkënd në Tiranë apo gjetkë, por kjo nuk duket të jetë e tillë për klasën politike të vendit, e cila po zien muajt e fundit prej llogarish që bëjnë të mëdhenjtë nën hijen e SPAK-ut.

  Më tepër se një dorëzim se nuk kishte ku të shkonte dhe aq më pak një arr estim, kapja e Klement Balilit duket të jetë një dorëzim me marrëveshje, e cila bëhet në funksion të disa pikave që fillojnë nga garancia e mos eks tradimit në Greqi duke ia hedhur me një dë;nim të ulët dhe përdorimi i dëshmisë së tij në Iuftën politike në Shqipëri.

  Klement Balili ka qenë një i LSI-së në jug dhe gjithashtu zyrtar i lartë i saj gjatë periudhës kur Meta bashkëqeveriste me Ramën dhe tashmë ky i fundit ka futur në dorë një dë;shmitar të rendësishëm mbi aktivitetin e Metës.

  Iufta Rama-Meta është rikthyer dhe më shumë se sa cic-micet për emra ministrash apo drejtorësh, përp lasja e tyre është më e madhe dhe më e theIIë kështu që kryeministri po pozicionohet për betejen finale me të duke marrë në krahun e tij sa më shumë “gurë” për t’i përdorur më pas.

  Dor;ëzimi i Balilit ngjan kry;ekëput me eks tradimin me dëshirë të Izet Haxhiajt, i cili është dës;hmitari i viteve të err ëta të qeverisjes së Berisha 1992-1997 si edhe vr asjes së Azem Hajdarit.

  Me dy “të pe;nduar” të rendësishëm në bu rg që nga momenti në moment mund të cicërojnë kundër ish-bashkëpunëtorëve të tyre të djeshëm, Rama lëviz Iirshëm tashmë dhe është pozicionuar për betejen finale ndaj Berishës dhe Metës duke përdorur kështu edhe hijën e re;ndë të SPAK-ut.