Baton Haxhiu: Rama, KRYEMlNlSTRl më i mirë i të gjithë kohërave ndërsa Berisha është..

  0
  829

  Baton Haxhiu ka thurur lavde për kryeministrin Rama, teksa ishte i ftuar në “Provokacija” në “Abc News”. Ai e ka cilësuar si kryeministrin më të mirë që do të kenë shqiptarët, për një kohë të gjatë. Po kështu, sipas tij, ajo që e dallon Ramën prej të gjithëve është se është njeri me shije. Për rrjedhojë, njerëzit që kanë probIeme me shijet, kanë probIeme me imagjinatën, ikin nga ballafaqimi, e ndërsa Rama ballafaqohet.

  “Rama është dëgjuesi më i mirë, dhe është njeriu i cili po u bind në tavolinë, është i mrekullueshëm në shtrirjen e idesë. Por është më i vështiri për ta bindur nëse nuk je i gatshëm që të ballafaqohesh me orë të tëra. Është kryeministri më i mirë që do ta kenë shqiptarët për një kohë të gjatë.

  Shqipëria nuk ka një njeri që është i gatshëm ta fusë në veprim idenë, konjukturën të ardhmen brenda një koncepti. Ajo që e dallon Ramën prej të gjithëve është se është njeri me shije. Njerëzit që kanë probIeme me shije, kanë probIeme me imagjinatën, ikin nga ballafaqimi. Kurse Edi Rama ballafaqohet”.

  Sipas Baton Haxhiut, Rama imponon autoritet, e ndërsa Berisha është intelektual në tavolinë dhe rr;ugaç në publik.

  “Rama imponon autoritet, duke u përp lasur, jo duke sht ypur dikë me fuqinë e pushtetit. Berishën e kam njohur shumë afër. Intelektual në tavolinë, rru;gaç në publik, në Parlament është e pamundur si bashkëjetojnë bashkë. Me Berishën në tavolinë mund të flasësh për letërsinë, politikën, në publik nuk e shoh. Nuk ka politikan më të vr;azhdë, më të paskrupuIIt, më të pad;ëshirum me fjalor, sesa doktori”.