/Bëri shqiponjën dykrerëshe, Zvicra e Iargon nga puna ushta ren Kosovare

Bëri shqiponjën dykrerëshe, Zvicra e Iargon nga puna ushta ren Kosovare

Një fotografi e Jetmira Avdilit e cila një kohë shërbeu si of.icere në Zvicër, i kushtoi asaj me humbje të karrierës usht arake.

Ajo dikur ishte ush ta re zvicerane e aeroportit por shqiponja dykrerëshe bëri që gjithçka të ndryshonte kur u fotografua në 2013 bashkë me usht arë të tjerë, njofton Klan Kosova.

“Në atë kohë, qëllimi im ishte që t’i shërbeja Ush trisë Zvicerane në Kosovë. Por unë u refuzova. Arsyeja e dhënë ishte çështja e shqiponjës dykrerëshe. Unë do të kisha qenë e përsosur!”, thotë ajo.

Por, kosovarja 24 -jeçare prapë me simbolin e shqiponjës dhe me një uniformë us htarake të Usht risë së Kosovës, më 14 dhjetor uroi kosovarët për këtë hap historik, derisa vepra e saj ka bërë që ajo të pranojë mjaft kri.tika madje duke e konsideruar tra.dhtare, njofton Klan Kosova. Në një prononcim të saj për gazetën zvicerane Blick, Avdili ka sqaruar se uniforma e saj me të cilën gjendet në fotografi, është një kombinim i dizajnuar nga vet ajo por nuk do të thotë se ka tra.dhtuar Zvicrën.

”U shtria e Kosovës është për të gjithë. Kam kombinuar uniformën ush tarake amerikane duke i vendosur edhe emblemën e FSK-së, ndërsa shqiponjën e bëra për shkak të origjinës”, shprehet ajo. ”Tra.dhtia do të ishte nëse bashkohesha me të vërtetë në ush trinë e Kosovës. Unë kurrë nuk do ta bëja këtë! Në fund të fundit, unë shërbeva në us htrinë zvicerane dhe erdha në këtë botë këtu, linda në Zvicër!”, thekson ajo. Më tej ajo ka potencuar se ndihet zvicerane dhe kurrë nuk do të lu.ftonte për ndonjë shtet tjetër.