/BlE restoranti dhe zë brenda dasmorët, të paktën 17 VlKTlMA

BlE restoranti dhe zë brenda dasmorët, të paktën 17 VlKTlMA

Të paktën 17 njerëz vd.iqën të Shtunën kur u rrëzua një restorant në Kinën veriore, thanë mediat shtetërore.

Me ekipet e shpwtimit që tërhoqën dhjetëra të mbijetuar nga rrë.nojat dhe duke kërkuar të tjerët që besohet të ishin bllokuar poshtw tyre.

Ndërtesa dy katëshe e përdorur për organizime festive u shemb nw orwt e para tw mwngjesit tw sotwm në qarkun Xiangfen,.

Në provincën Shanxi nw Kinw, sipas transmetuesit CGTN.

Agjensia e lajmeve Xinhua raportoi se “janë nxjerrë 45 persona, nga të cilët 17 ishin të vd.ekur, shtatë të pl.agosur rëndë dhe 21 të pla.gosur lehtë”.

Shpëtuesit, treguan imazhet, me një pikturë dekorative që shihet në njërin prej pak mureve ende të paprekura.

Shtatëqind njerëz u përfshinë në operacionin e shpëtimit.

Ndërsa shkaku i kat.astrofës nuk ishte menjëherë i qartë, Kina nuk është e huaj për shembjen e ndërtimeve dhe aks.identet vde.kjeprurëse në ndërtim.