/BlMA ne fjale ju RlGJENERON TRURlN, ul koIesteroIin, DOBlTË e saj jane te pafundme

BlMA ne fjale ju RlGJENERON TRURlN, ul koIesteroIin, DOBlTË e saj jane te pafundme

Sherebela është përdorur në mj;ekësinë bimore për mijëra vjet. Ajo ka veti natyrale antibak.terike dhe ruajtëse, e cila është një nga arsyet që shpesh përdoret në përgatitjen e mishit. Është e mbushur plot me shumë vitamina dhe minerale, si dhe fibra.

Sëm. und.jen e aIcajmerit: Marrja e ekstrakteve të dy llojeve të ndryshme të sherebelës (Salvia officinalis dhe Salvia lavandulaefolia) për 4 muaj ndihmon në përmirësimin e kujtesës, dhe përpunimin e informacionit dhe të të mësuarit tek njerëzit që janë në fazat e para të sëm. und.jes së aIcajmerit.

Performancë mendore: Një do;zë e vetme e sherebeIës ndihmon në përmirësimin e kujtesës, përqendrimit dhe vigjilencës tek të rriturit e shëndetshëm. Ndërsa kur përdoret si aro;materapi, mund të përmirësojë vetëm vigjilencës, dhe jo përqendrimin apo kujtesën.

Herpesat e shkaktuar nga ftohja, kur aplikohet si krem që ka në përmbajtje sherebelë dhe raven.

KoIesteroIi i lartë: Përdorimi i sherebelës së zakonshme (Salvia officinalis) 3 herë në ditë për 2 muaj ndihmon në uljen e niveleve të koIesteroIit të k. eq (LDL) dhe yn:dyrave në gj. ak të quajtura trigIiceride, dhe rrit nivelet e koIesterolit të mirë (HDL), tek njerëzit me kolesteroI të lartë.

Të dhëna jo të mjaftueshme për: Kan. ce. rin e mu;shkërive: Njerëzit që përdorin rregullisht sherbelën si erz duket se kanë 54% më pak rre. zik që të preken nga kan. ce. ri i m;ushkërisë, krahasuar me ata që nuk e përdorin fare.

Dhim. bjet e fytit: Përdorimi i një spraji të veçantë që përmban 15% ekstrakt të sherbelës duket se lehtëson dhim. bjet e fytit. Një tjetër studim sugjeron se përdorimi i një produkti me sherbelë dhe ekinacea për 5 ditë lehtëson si;mptomat e dhi;mbjeve të fytit po aq sa përdorimi i iIaçeve.

Funksionimi i përmirësuar i tr;urit.

Dobia e dobët është se është e mrekullueshme për lëkurën tuaj. Ndihmon me aknet dhe ek;zemat.

Me kaq shumë përfitime të kësaj bime, ndoshta ka ardhur koha ta keni edhe ju një të tillë në shtëpinë tuaj.

Këshilla të vlefshme

Toka duhet të jetë e drenazhuar mirë me një nivel pH midis 6.0 dhe 7.0.

Sherebela pëlqen shumë rrezet e diellit.

Nuk duhet ti mbiujisni.

Nuk kanë nevojë për shumë pleh. Mbi-plehërimi i bën ato të rriten më shpejt, por kanë një shije të dobët, duke mposhtur qëllimin e rritjes.

Sherebela rritet mirë me rozmarinën, një barishte tjetër që preferon kushtet e thata. Gjithashtu ajo rritet mirë me karrota, luleshtrydhe dhe domate.

Sherebela ka imunitet të lartë, krahasuar me të tjerat, kur bëhet fjalë për dë;mtuesit e kopshtit.

Po çfarë prisni atëherë? Mbillni edhe ju sherebelë në kopshtin tuaj sa më shpejt.