/Çdo natë babai ikën në heshtje tek dhoma e gocës së tij kur ajo fle. Ai aty bën atë që nuk e merrni me mend…

Çdo natë babai ikën në heshtje tek dhoma e gocës së tij kur ajo fle. Ai aty bën atë që nuk e merrni me mend…

Rinia e sotme duket se përballet me një sërë pròblemesh të cilat në shumicën e rasteve mezi gjejnë zgjidhje.

Kështu është edhe historia e Gema Uolker, një adoleshente e cila ka një háll të madh. Ajo vùán nga një lloj i veçantë i anòreksisë dhe shumica e mjekëve nuk po arrijnë dot ta ndihmojnë.

Ajo përditë hùmbet kilet e saj dhe po shkon drejt tr.etjes.Shëndeti i saj është brèngá më e madhe e prindërve, të cilët nuk kanë reshtur kurrë se kërkuari ndihmë, por ende nuk kanë parë një dritë jeshile për të ardhmen e vajzës së tyre.

Çdo natë, babai i saj i shkon në dhomë, pranë krevatit dhe e shikon me shumë delikatesë gjatë momentit kur ajo fle. Ai e kontrollon nëse vajza është ende në jetë pasi prindërit e saj pritet të përballen me më të kèqèn.

“Më vjen shumë ínát se sa të pafùqíshëm që jemi. Në shumicën e kohës rri i sh.trirë në tokë, afër saj për të tentuar ta ndihmoj sa më shumë, por nuk mundem”, thotë babai i saj me sytë e mbushur plot lòt.

Shumica e doktorëve i kanë dhënë disa zgjidhje të cilat po funksionojnë shumë pak dhe 18 vjeçarja mbetet në duart e Perëndisë.Herën e fundit që ajo u peshua, i shòkòi të gjithë.

Kur njerëzit panë peshoren, ajo shënonte vetëm 29 kilogramë.“Shihja përditë prindërit e shqe.tësuar dhe atyre u lexohej në sy fakti dhe fríká se një ditë nuk do të zgjohesha më”, thotë Gema.

Ushqimi ishte kthyer në nèvèri për Gemën, e cila tashmë rrèfùzonte të hante edhe pse mjekët i gjetën një zgjidhje.

Dhe në momentin kur ata kujtonin se zgjidhja po funksiononte dhe vajza po fillonte të merrte kile, ata mbetën të zhgèn.jyer kur mësuan faktin se vajza nuk kishte fituar kile të vërteta por mbante pesha të rèndá në xhep…

Pak javë më vonë, medik.amentet nisën të japin efektet e tyre dhe vajza 18 vjeçare, nisi të fitonte oreks.Por, hállet e saj nuk u mb.yllën me kaq, pasi me shtimin e oreksit, doli në “skenë” edhe një tjetër pròblem siç qe “bùlímía”.

Ajo hante dhe hante sa më shumë ushqim, për shkak të urisë dhe në ditë mund të merrte deri në 7000 kalori dhe kaloritë e tepërta i krijonin shqètèsime në trup.

“Nuk kishte gjë më të vèshtírë se të fitoje peshë. Për 8 muaj shkova 45 kile”, thotë Gema.Familja e saj këmbëngùli aq shumë sa tashmë vajza duhej plotësisht e shèrùar.