/Çfarë po ndodh? Turqia Ιëshon raketë bαΙistike, grekët ngrenë aΙarmin (VIDEO)

Çfarë po ndodh? Turqia Ιëshon raketë bαΙistike, grekët ngrenë aΙarmin (VIDEO)

Turqia ka testuar një raketë balistike me rreze të shkurtër veprimi të martën mbi Detin e Zi, sipas një raportimi të Bloomberg. Tashmë mediat greke raportojnë se ky testim i kryer nga ana e Turqisë po ngre shqetësime.

Një platformë e posaçme telefonike celulare thuhet se është përdorur për testimin, nga një aeroport pranë qytetit port të Rizunda rreth orës 07:00 të mëngjesit. Raketa, sipas Bloomberg, përshkoi një distancë prej 561 kilometrash dhe ra në brigjet e Sinopit.

Testi i raketës balistike është pjesë e një projekti sekret të quajtur Tayfun që është në zhvillim prej disa vitesh. Megjithatë, zyrtarët në industrinë turke të mbrojtjes, e cila mbikëqyr zhvillimin e armëve, refuzuan të zbulojnë ndonjë informacion.

❗️❗️REPORT:#TURKEY HAS TESTED A BALLISTIC MISSILE.

THIS MORNING, THE FIRST TYPHOON SHORT-RANGE BALLISTIC MISSILE DEVELOPED BY TURKEY WAS TESTED.

THE TESTS WERE SUCCESSFUL, THE ROCKET FLEW 561 KM FROM RIZE TO SINOP, – TURKISH MEDIA. PIC.TWITTER.COM/4Y0SOLQFHK

— OSINTTV📺 (@OSINTTV) OCTOBER 18, 2022