Lajme

Dαlin pαmjet! “Janë fukαrenj, të shkυndur…” Shihnί me zë dhe figurë si LSI blen vοta në Shqiperi

Emisioni “Stop” tregoi sonte me zë dhe figurë mënyrën sesi u ble vota për zgjedhjet e 25 prillit në Shqipëri. Kamera e fshehtë e “Stop” tregoi se në Lezh, anëtarët e LSI-së kanë blerë vota për 50 mijë lekë të vjetra ose 50 euro për llogari të kandidatit Viktor Tusha.

Një nga anëtarët e LSI-së, ka shkuar nëpër shtëpi duke premtuar e dhënë para, në këmbim të votës së sigurtë për Tushën. Madje edhe kur i thonë, se janë me PD-në, ai kërkon, që të votohet numri 6, pasi votat në një vend do të shkojnë.

Anëtar i LSI – Hë XXXX…?!

Qytetarja – Ku je?

Anëtar i LSI – Këtu te stadiumi, jashtë në makinë.

Qytetarja – A do vish me neve?

Anëtar i LSI – Jo, ti ke për të ardhë me mue!

Qytetarja – XXX, po zbrit të takoj njëherë!

Anëtar i LSI – A ke 700 mijë lekë? A i ke euro?

Qytetari – Euro i ke.

Anëtar i LSI – Normal, normal, puna me mbarue, o burrë. Kena për të shku aty më, nëpër shpija moj..!

Qytetarja – Po ku? Po sa shpija?

Anëtar i LSI – Nja dy copë kena me shkue.

Qytetarja – Ok!

Anëtar i LSI – Shumë u vonuat ju.

Qytetarja – Sa vetë janë?

Anëtar i LSI – Nja dhjetë copë po, janë fukarenj, të shkundur.

Qytetarja – Hera e parë, që e shesin votën?

Anëtar i LSI – Po hera e parë, përherë ashtu bëhet moj, jo po këtë radhë është problem XXXX.

Qytetarja – Pse?

Anëtar i LSI – Është frikë, moj!

Qytetarja – Pse?

Anëtar i LSI – Është më e rëndë këtë radhë, është bërë problem.

Qytetarja – Këto i kini të sigurtë, që do votojnë për LSI-në?

Anëtar i LSI – Për LSI-në, po!

Qytetarja – E dinë? Ja u ke shpjeguar?

Anëtar i LSI – Normal moj, ia kam thënë.

Qytetarja – Po ti thua, se do fitojnë?

Anëtar i LSI – Them, se po.

Qytetarja – E rëndësishmja është, të çojmë 5 vota.

Anëtar i LSI – Jo dhjetë, pse pesë?

Qytetarja – Po i ke thënë 50 mijë lekë, a 50 euro, votën?

Anëtar i LSI – 50 euro, më!

Qytetarja – 50 euro? Sa veta janë këto?

Anëtar i LSI – Shiko, ka tre copë shpija!

Qytetarja – Këtu te shpija?

Anëtar i LSI – 3 vota i ka të sigurta.

Qytetarja – Ky ka 3 vota.

Anëtar i LSI – Po, 3 vota.

Qytetarja – Ok! Kështu që, 150 euro, o 150 mijë lekë.

Anëtar i LSI – 150 mijë lekë!

Qytetarja – Ok! Ia jep ti?

Anëtar i LSI – Po, po, kam fol para një muaji me këto unë, janë fukarenj, më.

Qytetarja – E kuptoj, që janë fukarenj.

Anëtar i LSI – Vende dhe popuj, bile dje e kam taku atë gruan, po nuk munda me i thënë gjë. As televizor nuk kam te shtëpia,- tha. Ça numri ka ky?

Qytetarja – 6-ta, LSI-ja është gjashta.

Anëtar i LSI – Sa vetë ka ky robi?

LSI i zonës – 4 vetë!

LSI i zonës – O Xxx, o XXX, XXX… Luasi jam.XXX XXX Luasi prej Mirdite! Hajde njëherë! Motër, hë, si je?

Banorja – Si ia kalon ti?

LSI i zonës – Sa vota ke?

Banorja – Unë jam demokrate, këtë deputetin e zonës, se ka pa kush.

LSI i zonës – LSI-së do ja japësh.

Banorja – Hë!

LSI i zonës – LSI do ja japësh, me zarf numër 6!

Banorja – LSI?

LSI i zonës – Po LSI, kam me ardh lekë për votë.

Anëtar i LSI – Sa vota ke ti?

Banorja – Unë domethënë, për veten e për një nusen e vëllait, shoqen e Markut, nuk e di, se ajo është me demokratiken.

LSI i zonës – Po në një vend shkojnë.

Banorja – Hë?

LSI i zonës – Në një vend shkojnë, me ja dhënë LSI-së.

Anëtar i LSI – Me ja dhënë LSI-së.

LSI i zonës – Ky i LSI-së është për lekë, votën do ta marrësh, do ta marrësh e të votosh!

Anëtar i LSI – Te numri 6-të!

LSI i zonës – Te numri gjashtë!

Banorja – Unë do ta shes, unë desha edhe me atë Viktorin, Viktorin e pash diku me një vend, se isha në Lezhë, Viktor Tushën.

Anëtar i LSI – Ah Viktor Tushën, për Viktor Tushën pra është. Tani do votosh për LSI-në!

LSI i zonës – LSI-ja numër gjashtë, LSI numri gjashtë, jo nuk duam demokratiken, duam numrin 6-të, mos ju kthe fjalës! Unë të them është numri jonë, se ti e di si jam unë, pasha Zotin po! Jam i mirë dhe i keq, merri 100 mijë lekë nesër! Hip në makinë!

Qytetarja – Këta janë ok?

Anëtar i LSI – Mirë me i thënë, a je nesër për numrin 6-të, se n telefon i thu ti djalit..?

Qytetarja – Zonjë! Numëroji lekët!

Anëtar i LSI – Voto numrin 6-të!

Qytetarja – Sa vota ke ti zonjë?

Anëtar i LSI – Dy!

Banorja – Dy!

LSI i zonës – Qe, qe ne kështu…

Banorja – 90-të a mi bën 100-nd?

LSI i zonës – Ashtu de..!

Banorja – Nga 50-të!

LSI i zonës – Qe, tashi atje e ka të shkrar partia, numri 6-të, Lëvizja, Lëvizja Socialiste për Integrim!

Qytetarja – Zonjë, ky zotëria këtu erdhi dhe të dha..

Banorja – 100 mijë lekë!

Qytetarja – 100 mijë lekë për dy vota?

Anëtar i LSI – Po!

Qytetarja – Do votosh, çfarë numri?

Banorja – 6-tën pra, thamë!

Qytetarja – Më fal?

Banorja – Gjashtën!

Qytetarja – Ok!

Banorja – Hajt pra, ju uroj shëndet!

Anëtar i LSI – Numrin gjashtë, natën e mirë! Ta bëj Zoti mbarë!

(Flet në telefon)

Anëtar i LSI – Hë Lekë, tani jam, a je tu më njohur? Ku je? Në shpi a? Hej, nesër, ku je nesër? Bravo! A je nesër këndej? Hej, ta jap një kafe nesër, kur të takona!

Qytetari në telefon – Po un jam këtu, votoj gati jam, këtu te vëllai, e kam ndarë votën, mos u bëj merak!

Anëtar i LSI – Ok, e dinë ai numrin gjashtë, hë?

Qytetari në telefon – (Të qeshura) Numri gjashta!

Anëtar i LSI – Ok! Bene, hej!

(Shkon në një shtëpi tjetër)

LSI i Zonës – O Xxx, XXXX jam, XXX i XXX! Si të kam?

Banorja – Mirë se erdhët!

Banorja – Unë shkoj njëherë në kishë, pasandaj unë dua me votu Edi Ramën!

Anëtar i LSI – Po!

Banorja – Kemi me ba lutje, pasandej unë dua me votu për Edi Ramën, ose nuk votoj hiç!

Anëtar i LSI – Do me votuar nesër për Edi Ramën?

Banorja – Po, po!

Anëtar i LSI – Ça bo Edi Rama njëherë?

Banorja – Do më dojë kalamajt!

Anëtar i LSI – Kalamajt nuk t’i do Edi Rama ty! Jo, unë erdha sikur halle, edhe me të dhënë një kafe të mirë!

Banorja – Ka shumë polici, ka shumë polici ti, ore!

Anëtar i LSI – Do Edi Rama ti me qitë..!

Banorja – Po ku me e marrë pra? Kush ma mirë?

Anëtar i LSI – Me dalë Viktor Tusha, kryetar këtu, deputet, LSI-ja

Banorja – Po! Po unë jam dakord me fjalën e Tanit edhe unë do ta votoj!

LSI i zonës – Bravo, shumë bukur! Numrin gjashtë te fleta e votimit! ( nuk kuptohet)

LSI i zonës – Voto numrin gjashtë, del në kafe nesër me më thanë unë kam votu për gjashtën, unë jam anëtar, te votat jam.

Banorja – Fiks fare, për Zotin, po them unë!

LSI i zonës – Është Viktor Tusha. A e njeh Viktor Tushën?

Banorja – Po!

LSI i zonës – Është për Viktor Tushën, është dhëndër i joni, dhëndër i joni.

Banorja – Po, pra!

LSI i zonës – Nji është shok i joni, se e njohim, tashi na..!

Banorja – Numrin gjashtë?

LSI i zonës – Po!

Banorja – Ta shkruaj në një copë letër.

LSI i zonës – Po, shkruaj!

Banorja – Të marr një copë letër!

LSI i zonës – Po shkruaj numrin gjashtë, shkruaj numrin gjashtë aty, në desh me të dhënë një kafe, ta jap! Voto numrin gjashtë! Mbaje mend, qe ku i ke lekët! Është Viktor Tusha, më thuaj mu, o XXX! Merri lekët! Merri futi në xhep!

Banorja – Ej, Zoti na ruajt!

Anëtar i LSI – Na gjej e nja, XXX! Na gjej e nja gjashtë- a shtatë të tjerë nesër!

LSI i zonës – Nuk të hyn në punë nesër, ndofta herët!

Anëtar i LSI – Për Zotin, ma mbarove ah, se do me ba bella figura (figurë të mirë). Hajt, ciao!/tvklan.al