/DaIin pamje brenda fabrikës,SHlKONl si prodhohen paratë (VIDEO)

DaIin pamje brenda fabrikës,SHlKONl si prodhohen paratë (VIDEO)

Ndoshta të gjithë e pyesni veten se si prodhohen paratë dhe çfarë specikisht duhet për t’i prodhuar.

Nëse mendoni se ato prodhohen në banka e keni gabim, ato kanë fabrika të posaçme dhe prodhohen në seri ashtu si çdo gjë tjetër.

Por nëse paratë prodhohen kaq lehtë, atëherë pse ka va rfëri? Kjo për shkak të politikave ekonomike. Ajo që e komplikon më shumë këtë proces është vendosja e pullave dhe numrave identikues.

Në videon e mëposhtme do shihni procesin e prodhimit të bankotës 20-euroshe.

https://youtube.com/watch?v=AbHFr8AXQ_8%3Ffeature%3Doembed