Dalint fotot, “UFO-t” bëjnë namin në pyjet e Zagorisë në Gjirokastër

  0
  425

  Çdo ditë që kalon vendi ynë po humb pasuritë e saj natyrore. Këto foto janë pamja alarmante e Zagorisë në Gjirokastër, një nga krahinat më të bukura dhe më të njohura të jugut.

  Por, një firmë private e kontraktuar nga Bashkia e Libohovës ka shkaktuar një masakër të vërtetë duke prerë pyjet me justifikimin se duhen dru për shkollat që ndodhen në territorin e Bashkisë.

  Pra, ngrohja me dru për 16 shkolla përkthehet në shkatërrimin e një pasurie të tërë natyrore.

  Pavarësisht shqetësimeve të baorëve të zonës që e duan të paprekur nga dora korruptive natyrën dhe Zagorinë e tyre, përgjigja qesharake që kanë marrë nga autoritetet lokale është “Zagoria nuk mund të trajtohet si ishull i veçantë dhe pyjet e Zagories janë prioritet i Bashkisë Libohovë”.

  Në foto duket qartë se si ka qënë pylli i Derrmaz-Shemitra në vitin 2015 dhe si është katandisur tani. Është prerë e masakruar rreth 8 hektare pyll.

  Banorët akuzojnë se drutë e pyllit janë shitur nga firma në Gjirokastër e më gjerë per biznes dhe jo per shkolla, duke përfituar kështu të holla të cilat kanë shkuar, me sa duket edhe në xhepat e pushtetarëve.