/DeI mbi SlPËRFAQE të detit mjeti i FRlKSHËM që KRlJUAN gjermanët për.. (Foto)

DeI mbi SlPËRFAQE të detit mjeti i FRlKSHËM që KRlJUAN gjermanët për.. (Foto)

Prej gati 100 vitesh në theIIësinë e ujërave pranë Francës rrinte e fs;hehur diçka e tme rrshme, që gjermanët krijuan gjatë L.uftës së Parë Botërore.

Bëhet fjalë për nëndetësen gjermane U Boot, e cila i siguroi Berlinit për shumë kohë dominimin në detin e veriut dhe jo vetëm, por së fundi ajo ka dalë mbi sipërfaqe.

Për shumë kohë, kjo nëndetëse u përdor nga Gjermania për të dom;inuar në ujërat kontinentale duke terr orizuar anijet tregtare të gjithë botës.

Kjo nëndetëse fu;ndosi të paktën 11 anije në vitin 1917.