DeI në qarkuIIim kura me 40 kokrra arra te gjeIberta e cila ben mrekuIIi per TlROlDEN,e jo vetem kaq

0
377

Në treg kanë dalë arrat e gjelbra të pabëra të cilat ofrojnë vlera vërtet të rëndësishme për shëndetin. Ju tregojmë se kur bashkoni arrat e gjelbra me mjaltë, ju arrini të përgatisni një sh urup me vlera të mirëfiIIta shëndetësore.

Ky kombinim krijon mirëqënie fizike dhe energjike. Ai rrit aktivitetin ho rmonaI, ka efekt pozitiv dhe ndihmon fort për pro. blemet e tir oides, rikthen qeIizat dhe neutraIizon he. lmet në organizëm.

Arrat e gjelbra të freskëta përmbajnë sasi të mëdha të vitaminës C, jodit dhe shumë vitamina të tjera.

Me arrat e gjelbra të pabëra përgatitet një shurup mirëbërës me mjaltë që vlen për personat me probleme tek ti roidet. Gjithashtu ju tregojmë se ky kombinim i vlerave të arrave të pabëra u serviret edhe fëmijëve me fizik të dobët dhe me im unitet të ulët.

Një tjetër përdorim shurupi me arra të gjlbra të pabëra me mjaltë, ka edhe tek personat an emikë. Kur kombinohen me mjaltë, arrat e gjelbra të pabëra kanë efekt pozitiv në rastin e an emisë dhe nxisin pastrimin e mëIçisë, st omakut dhe gja. kut.

Ky shurup është gjithashtu i dobishëm për gjendrën e ti roides dhe funksionet e saj, sëm. undjet e fytit dhe rrugëve të frymëmarrjes.

Shurupi vlen sidomos për b ronkitin. AgroWeb.org raporton se shurupi me arra të gjelbra dhe mjaltë gjithashtu përmirëson sistemin im unitar, lehtëson prob. lemet e shkaktuara nga men. opauza, obe. ziteti dhe sëm. undjet kro. nike të frymëmarrjes.

Si ta përgatisni shurupin me arra të gjelbra të pabëra

Përbërësit: 40 arra të reja të gjelbra të freskëta

1 kg mjaltë cilësor

Përdorni doreza kur prisni arrat e reja në mënyrë që të mos ngjyrosni gishtat.

Përgatitja: Lajini arrat e reja mirë. Më pas thajini dhe pritini në katër pjesë. Vendosini të gjitha pjesët e prera në një enë të madhe xhami dhe shtoni mjaltin.

Mbylleni enën mirë dhe lëreni në një vend me diell për 1 muaj. Tundeni dhe rrotullojeni enën kokëposhtë një herë në javë.

Arrat do të çlirojnë përmbajtjen e tyre shëruese duke i dhënë mjaltit një ngjyrë të errët. Ju tregojmë se gjithashtu edhe trashësia e mjaltit do të hollohet.

Sapo të përfundojë periudha prej 1 muaj, ju duhet t’i hiqni pjesët e arrave nga ena.

Lëngu që përftohet është sh ërim për organizmin. Ruajeni shurupin në një zonë të errët dhe të freskët.

Gjatë ditëve të nxehta, mund ta ruani edhe në frigorifer por jo në ngrirje.

Konsumimi: Do. za për të rriturit është një lugë çaji në ditë, mundësisht në mëngjes në st omak bosh.

Për fëmijët mbi 5 vjeç deri në 10 vjeç mund të përdorni gjysmën e do. zës së të rriturve.