/DekIarata e fortë e Artan Hoxhës: Ku i fshehën lekët grab itësit dhe përfshirja e shqiptarit të arra tisur nga Greqia

DekIarata e fortë e Artan Hoxhës: Ku i fshehën lekët grab itësit dhe përfshirja e shqiptarit të arra tisur nga Greqia

Gazetari investigativ i Report Tv, Artan Hoxha tha se dyshimet e poIicisë janë që paratë e grabltura në aeroportin e Rinasit teksa do të transportoheshin me avion për në Vjenë, mund të jenë fshehur nga autorët shumë pranë zonës së Rinasit.

I ftuar në studio me gazetarin Elton Qyno dhe moderatoren Ina Qirjo, gazetari Hoxha tha se kërkimet e poIicisë janë në trekëndëshin: Fushë-Krujë, Fushë-Prezë dhe Tapizë e Sipërme.

Duke marrë parasysh vlerën e madhe t ëparage të grablturave, rreth 6 milionë euro, dhe zhurmën e madhe të krijuar për grabltjen, autorët dyshohet t’i kenë fshehur paratë pranë tunelit në Tapizë ku dogjën furgonin e dytë me të cilin u arratlsën pasi Admir Murataj u v.ra gjatë shkëmbimit të zj.arrit me policinë. Gazetari Artan Hoxha solli në vëmendje edhe një grabltje të kryer nga i njëjti grup në Greqi, kur gra.bitësit shqiptarë i fshehën paratë dhe i morën ato në Greqi disa muaj më vonë pasi erdhën në Shqipëri.

“Duke qenë se ishte një vlerë e madhe parash, kërkimet e poIicisë, duke aktivizuar edhe SHISH, janë fokusuar mbi dyshimin që paratë të jenë ende të fshehura, strehuara në zonën afër Rinasit, nga Fushë-Kruja, Fushë-Preza, deri në Tapizë e Sipërme, ku është djegur furgoni tjetër. Ky është trekëndëshi i kërkimeve për sasinë e parave. Për shkak të zhurmës së madhe ka qenë e vështirë për tu transportuar. Edhe kur bënë grabltjen e 1 milionë eurove në Larisa, nuk i sollën menjëherë në Shqipëri, por shkuan muaj më vonë për t’i marrë”, tha gazetari i Report Tv, Artan Hoxha.

Kush është shqiptari tjetër i arra.tisur nga burgu grek që dyshohet për grabltjen në Rinas

Gazetari Artan Hoxha, thotë se policia ka dyshime që pjesë e grupit dhe bashkëpunëtorëve të grabitësve të miliona eurove në aeroportin e Rinasit, të jetë edhe Taulant (Roland) Luli. 33-vjeçari është pjesë e grupit të shqiptarëve që në 22 mars 2013 u arra.tisën nga burgu i Trikallasë në Greqi, pjesë e të cilit ishin edhe Admir Murataj, i vr.arë gjatë shkëmbimit të zj.arrit me policinë pas gra.bitjes në Rinas më 9 prill 2019.

Po ashtu, të arra.tisur nga drejtësia greke ishin edhe Ilir Kupa dhe Klement Çala, ku i fundit në kërkim nga policia, si i dyshuar për gra.bitjen në aeroportin e Rinasit, brenda në pistën e avionëve më prill.

Taulant (Roland) Luli është nga fshati Libonik i Korçës, por policia ende nuk ka prova të forta për përfshirjen e tij.

Gazetari Artan Hoxha tha se grupi i gra.bitësve funksionon si një rrjet i tërë me përfshirje të shumë anëtarëve. Për vite me radhë, nga arr.atia ata kanë bashkëunuar në aktivitete kr.iminale, tha Hoxha.

Në mesnatë u arr.estua në Qafë-Thanë personi i pestë për gra.bitjen e Rinasit. Elton Pikli nga Kruja, kasap në këtë qytet, i rritur në një lagje me Dash Kupën, të dë.nuar për gra.bitjen e atubolindave me paratë e bankave të nivelit të dytë që transportoheshin për në aeroport dhe që u suImuan dhe grabltën në Qafë-Kashar.

Operacioni për identifikimin dhe kpajen e të dyshuarve të tjerë në grabltjen e Rinasit është ende në vijim.