Deklarate e FRlKSHME, Ministri i Brendshëm turk:TËRMETl me magnitudë 7.5 po pritet në Stamboll

  0
  205

  Teksa Turqia ende s’e ka marrë veten nga të rmeti i fuq ishëm, ministri i Brendshëm turk, Soleyman Soylu, ka bërë një deklaratë tron ditëse, që ka shtuar më tej fri kën dhe pas igurinë tek qytetarët.

  Turqia u go dit mbrëmjen e 24 janarit të këtij viti nga një të rmet shkat ërrimtar me m agnitudë 6.8 sipas shkaIIës Rihter, i cili u mori j etën 38 per sonave dhe la të pIagosur mbi 1500 persona.

  Sipas mediave turke, Soylu ka thënë në një deklaratë se në qyteti më i populluar turk, Stambolli, pritet të god itet nga një të rmet me ma gnitudë 7.5.

  Ai shton më tej se qeveria po punon seriozisht për të marrë masat ndaj një skenari të tillë të mundshëm.

  Ai është shprehur:

  Ne presim një të rmet me ma gnitudë 7.5 në Stamboll. Jemi duke punuar seriozisht për një skenar të tillë të mundshëm.”
  Deri më tani raportohet se janë nxjerrë të gjaIIë nga rrë nojat mbi 50 qytetarë nga ekipet e kërkim-shpëtimit.