/DENlMl i Tahirit, reagon ur gjent ambasada e SHBA.

DENlMl i Tahirit, reagon ur gjent ambasada e SHBA.

“Dën.imi është shk.urajues, duke pasur parasysh se sa të rë.nda ishin ak.uzat”.

Me kete fjali, ambasada amerikane ne Tirane shpreh opinionin e saj se vendimi i gjy.kates se K rimeve te Ren.da nje dite me pare, nuk ishte ai qe pritej.

Ne nje reagim ne rrjetet sociale, ambasada shkruan dhe nenvizon se “ata që shpërd.orojnë besimin publik dhe shkelin li.gjin duhet të përballen me pa.soja dome.thënëse”.

REAGIMI I AMBASADES AMERIKANE NE FB

Vendimi i djeshëm kundër ish Ministrit të Brendshëm Saimir Tahiri demonstron pavarësinë në rritje të gjy.qësorit dhe fillimin e fundit të pandësh.kueshmërisë për personat me lidhje të forta. Ndërkohë që dë.nimi i zotit Tahiri për ak.uzën e shpë.rdorimit të detyrës sinjalizon një hap të rëndësishëm përpara, dë.nimi është shk.urajues, duke pasur parasysh se sa të r.ënda ishin ak.uzat. Ata që shpërdorojnë besimin publik dhe shk.elin ligjin duhet të përballen me pasoja do.methënëse. Shtetet e Bashkuara do të vazhdojnë të mbeten partnerë të Shqipërisë, në mbështetje të përparimit të mëtejshëm të reformës në drejtësi, transparencës dhe qeverisjes së mirë.