/Dhjetë gra nga e njëjta familje kanë Iuftuar me kan cerin e gj irit dhe e kanë mundur me sukses

Dhjetë gra nga e njëjta familje kanë Iuftuar me kan cerin e gj irit dhe e kanë mundur me sukses

Dhjetë gra nga e njëjta familje që e kanë fituar Iuftën me kan.cerin e gj.irit po festojnë duke nxjerrë një kalendar.

Të dhjeta gratë janë mes moshës 47 dhe 81-vjeçare.

E para që u diagnostikua ishte 78-vjeçarja Joyce Waite e cila e mori vesh për sëm.undjen e rëndë në viti 2002. Më pas kunatat e saj dhe vajzat patën të njëjtin fat.

Pas 15 vitesh, e gjithë situata mori fund kur partnerja e nipit të Joyce-s, bëri një ope.racion për heqjen e gj.injve në vitin 2017.

Organizuesja e kalendarit, 55-vjeçarja Vanessa Haw u shpreh:

Edhe në ditët më të zeza, ne e dinim që kishte jetë, kishte shpresë.”
Ndërsa një nga të prekurat e tjera, Vanessa, tha:

Fakti që 10 prej nesh po kalonin të njëjtën situatë ka qenë një ndihmë e madhe. Kemi qenë aty për njëra-tjetrën. Të gjitha e Iuftuam kan.cerin si familje dhe fakti që i ndamë eksperiencat me njëra-tjetrën na ndihmoi shumë.”
Sipas statistikave rreth 270,000 gra amerikane e 55,200 gra angleze dia.gnostikohen me kan.cer gj.iri çdo vit.

Burimi:Mail Online|Përktheu dhe përshtati:JOQ Albania