/“DieIIi nuk do të dali më nga Iindja, por…”, paraIajmërimi i FRlKSHËM i NASA-s

“DieIIi nuk do të dali më nga Iindja, por…”, paraIajmërimi i FRlKSHËM i NASA-s

Agjencia Kozmike Amerikane (NASA) ka publikuar disa të dhëna të tjera, të cilat mund të ndryshojnë të gjithë botën ashtu siç ne e njohim.

Kështu, NASA deklaron se dielli nuk do të dali më nga lindja, por nga perëndimi. Kjo do të ndodh si pasojë e dobësimit të polit magnetik dhe dita kur kjo do të ndodh nuk është aq e largët.

Edhe revista amerikane ”Live Science” thekson se poli magnetik i Tokës nuk është aq i fuqishëm sa ka qenë në të kaluarën dhe është dobësuar për dhjetë herë më shumë,

kurse ky dobësim ka marrë përmasa më të mëdha këto gjashtë muajt e fundit dhe si pasojë dielli do të lind nga perëndimi.