Disa keshilla si ta zgjedhni shalqirin më të ëmbël në dyqanin e frutave

0
324

Sidomos në këtë kohë të vitit, nuk ka asgjë më freskuese dhe më delikate se një fetë e ftohtë e shalqirit.

Megjithatë, jo të gjitha shalqinjtë në treg janë të shijshëm, dhe duket se zgjedhja e një shalqiri të duhur është zgjidhja më e mirë, transmeton Gazeta Shneta.

Me sa duket, ju mund të gjykoni një shalqi nga lëvozhga e saj. Një fermer me përvojë dha 5 këshilla se si të vendosni shalqirin e duhur:

1.Madhësia

Madhësia ka rëndësi, është e vërtetë, por shumë njerëz besojnë se sa më i madh të jetë fruti, aq më e mire do të jetë shija. Realiteti është se shalqiri me madhësi mesatare është më i shijshmi.

2.”Gjinia” e shalqirit

Për shembull, shalqiri “mashkull” është më i mbushur me ujë, ndërkohë që shalqinjtë ‘femrat’ janë më të ëmbël. Për t’i njohur ata, duhet të dini se shalqinjtë “mashkullorë” janë më të zgjatur dhe më të gjatë, ndërsa ato të “gjinisë” së kundërt janë më të fortë dhe më të rrumbullakët.

3.Ngjyra e shenjave

Të gjitha shalqinjtë kanë ngjyra të ndryshme, por ngjyra e shenjave të shalqinjve të shijshëm janë të kremët në të verdha ose të portokallta në të verdhë. Mundohuni të gjeni një një me shenja ngjyrë ari.

4.Bishti i shalqirit

Bishti i këtij fruti tregon pjekurinë, kështu që në mënyrë që të merrni shalqirin me shijen më të mirë, gjithmonë blini atë me bisht të thatë. Bishti i gjelbër tregon se shalqiri ende nuk është pjekur mirë.

5.Shenjat e lëvores së shalqirit

Shenjat e lëvores së shalqirit tregojnë numrin se sa herë bletët prekën lulet e tyre. Prandaj, sa më shumë shenja të pjalmimit të bletëve, aq më e ëmbël do të jetë shija e këtij fruti.

Në rast se keni ndonjë paqartësi, shikoni videon më poshtë.