/DjaIi 7-vjeçar solli vëllain e tij 1 vjec në klasë dhe e mbante në prehër teksa bënte mësim! Arsyeja do ju Ierë pa fjaIë

DjaIi 7-vjeçar solli vëllain e tij 1 vjec në klasë dhe e mbante në prehër teksa bënte mësim! Arsyeja do ju Ierë pa fjaIë

Një djalë nga Filipinet u bë yll i medias sociale pasi mori vëllain e tij njëvjeçar në klasë pasi nuk donte të linte shkollën dhe askush nuk mund të ku;jdesej për vëllain e vogël në shtëpi.

Djali 7-vjeçar filipinas, Justin, u be i famshem pasi fotografia e tij duke mbajtur vëllain e tij foshnje në prehër u bë viraIe në internet.

Justin është një student i klasës së 1 në një shkollë të drejtuar nga qeveria e cila ndodhet në një zonë rurale të fshatit Salvacion në qytetin Magallanes në provincën Filipine të Sorsogon

Fshati rural është 600 kilometra larg nga Manila.

Mësuesja e tij, e cila dëshironte të identifikohej si zonja Lei, mori fotografinë dhe e postoi në Facebook.

Do ta mbaj vëllanë tim njëvjeçar këtu, sepse gjyshja ime duhet të punojë në fermë dhe askush nuk do të ku;jdeset për të, “citon Justin të thoshte në dialektin lokal Bicol, sipas postit.

Fjalët e djalit të ri pr;eken shume njerez dhe treguan se sa i pjekur dhe përgjegjës ishte ai, krahasuar me femijet e tjere te se njejtes moshe.Shumë perdorues te internetit dëshironin suksesin e djalit në të ardhmen e tij.

Një komentues ne internet shkroi: “Ai është një shembull, pavarësisht nga mosha e tij e vogël”. Ndërsa një tjetër komentues i dha djalit një kompliment për mos harruar detyrën e tij për të studiuar pavarësisht se kishte një përgjegjësi për t’u kujdesur për vëllain e tij.

“Ai i njeh përparësitë e tij”

Megjithatë, fotografia gjithashtu ngjaIIi një de;bat në mediat sociale ku shumë netizene kriti;kuan mungesën e prindërve dhe planifikimin e familjes së va;rfër në Filipine. Disa madje krahasuan djalin me studentët e kolegjit që br;aktisën studimet e tyre për të marrë pjesë në një tubim për të protestuar kundër Presidentit Rodrigo Duterte.

Ne i urojme atij gjitha të mirat në të ardhmen dhe familja e tij të marrë ndihmën që meriton.