Djali i Sali Berishës nën hetίm/ Μësohet se ai ka marrë miΙiona nga…

SPAK ka ende në proces he timi dosjen e ‘boronicave të arta’ në fabrikën e ngritur pranë Gërdecit.

H etimi nisi pas publikimit të faktit se djali ish-kryeministrit Sali Berisha në dhjetor të vitit 2018 kishte firmosur një kontratë blerje prej 1.8 milionë euro për disa prona,

truall, tokë dhe ndërtesa në Marqinet një zonë mes Vorës dhe Gërdecit. Ndërkohë këto prona ishin të rë nduar me barrë hipotekore ndaj bankave me një vlerë prej 5,4 milionë euro.

Shkëlzen Berisha për këtë blerje pronash e ka bërë nëpërmjet kompanisë logal shpk.

Dokumentat për këtë kompani janë publike dhe në kopjen e web të saj thuhet se është krijuar në dhjetor të vitit 2015 dhe zotërohen 100 përqind nga djali i ish kryeministrit.

Prona për të cilën është nënshkruar kjo kontratë shitblerje përbëhet nga mbi 6 mijë metra katrorë tokë arë, në fshatin pranë Gërdecit,

rreth 14 mijë metra katrore truall si dhe dy ndërtesa me sipërfaqe 2400 metra dhe 180 metra katrore.

Aktualisht ajo është një fabrikë për përpunimin ambalazhimin dhe magazinimin e boronicës.