/Djali i varfer shkoje te ble nje pale kepuce por nuk i mjaftonin parate por vepra qe beri shitesja e la ate pa mend

Djali i varfer shkoje te ble nje pale kepuce por nuk i mjaftonin parate por vepra qe beri shitesja e la ate pa mend

Një blerës hyri ne dyqan por ishte shume i varfer dhe nuk kishte aq shume para sa per te blere nje pale kepuce.

Kjo ngjarje ndodhi në një dyqan këpucësh kur ate dite u fute brenda nje njeri i varfer me rroba te vjetra dhe me pandofla pa kepuce.

Njeriu i varter ishte rreth te dyzetave dhe i pelqenin nje pale atlete qe kushtonin rreth 32 dollar.

“Ju mund të shihni se ai duket i lodhur, dhe punon punë të renda,” tha shitesja.

Rexel mori paratë e fituara me vështirësi dhe filloi të llogarisë të gjitha parate që ai kishte.

Për fat të keq, ai e kuptoi se nuk kishte mjaftueshëm për të blerë një palë këpucë.

Ajo zbuloi se njeriu i varfër ka kursyer për të blerë një palë atlete dhe se nuk mund ta plotesonte shumen e plote.

Kur shitesja e kuptoi qe ai nuk kishte mundesi vendosi qe ti fus nga xhepi i vete per te ndihmuar njeriun e varfer.

Njeriu i varfer u gezua shume dhe filloi te buzeqesh ai kishte shume nevoj per nje pale kepuce te reja dhe te bukura.

Ne fund ai falenderoi shitesen:Zoti ju bekoftë shpresojmë dite te bukura dhe per ju!

I gezuar ai doli nga dyqani dhe filloj te ece dhe kembet i kishte te ngrohta.

Pershtati: © gatuajshendetshem.com