/Do të HABlTENl se çfarë gj endet në brendësi të kësaj shpeIIe ka sh tangur njerëzit

Do të HABlTENl se çfarë gj endet në brendësi të kësaj shpeIIe ka sh tangur njerëzit

Fshati Zhongdong në Kinë është shumë i frekuentuar nga njerëzit, ndonëse për të shkuar tek ai duhet të ngjitesh mbi një mal për plot një orë a më shumë.

Ky fshat ndodhet rreth 1500 m mbi nivelin e detit dhe është shtëpia e rreth 100 njerëzve që jetojnë brenda një shpelle.

Pra, vet fshati është i vendosur brenda një shpelle dhe besohet se është vendbanimi më i vjetër njerëzor që ekziston në një shpellë natyrale.

Komuniteti brenda kësaj shpelle kishte dhe një shkollë, por qeveria e mbylli atë në vitin 2011 me justifikimin se “Kina nuk është një shoqëri shpeIIarësh”.

Momentalisht, banorët e shpellës po prot.estojnë që të ndërtohet një rrugë që do të lidhë shpellën me infrastrukturën ekzistuese për të përmirësuar jetën e tyre.

Deri më tani, Zhongdong është komplet i shkëputur nga bota e jashtme. Të shumtë janë njerëzit që e vizitojnë këtë shpellë tërheqëse.