/DRlTHERUESE/ Dritë mbi zh dukjen e Bleona Matës, një kroat rrë mbeu edhe një 7 vjecar nga…

DRlTHERUESE/ Dritë mbi zh dukjen e Bleona Matës, një kroat rrë mbeu edhe një 7 vjecar nga…

“DjaIi la cantën e shkollës dhe doli të luante me shokët e tij. Pas disa orësh, ne u ala rmuam dhe shkuam në poIici. Fqinjët treguan se nje makinë e bardhë e parkuar afër banesës sonë më rrë mbeu djaIin. Nuk morëm vesh gjë tjetër ato ditë vec dy muaj më pas dëgjuam në lajme se djaIi jonë ishte parë afër Kumanovës dhe ishte i Iidhur. Ishte një person i panjohur për banorët e zonës që mbante djalin dhe i kishte Iidhur duart, këmbët edhe g.ojën. Sapo e pameë Iajmin në televizor shkuam me ur.gjencë në poIici, por ky informacion nuk u ve.rifikua asnjeherë”- rrëfeu nëna e vogëIushit 7-vjeçar.

Më pas ajo jep edhe një tjetër informacion i cili e lidh rrë mbimin e djaIit të saj me zhd ukjen e 6 vjecares nga Zapoti I Kukësit.

“Nje shtetas kroat u arr estua në vendlindjen e tij dhe ishte ak uzuar për rrëm bimin e katër femijëve shqiptare në Maqedoninë e Veriut dhe në Shqipëri, ku dy prej këtyre femijëve dy.shohej te se ishin të vegjIit MitatIbrahimi e Bleona Mata. Këtë na i konfirmoi edhe poIicia maqedonase por emrat e 4 femijëve të rrë mbyer ne nuk i mësuam ku.rrë zyrtarisht. Vetëm na thanë që është një grup i org.anizuar i cili ka rrë mbyer shumë femijë shqiptarë”- dëshmoi Jalldëz Ibrahimi për gazetaren Odeta Dume.

Një tjetër e dhënë që mund të lidh zh.dukjet e dy fëmijëve është koha në të cilën ata kanë hu.mbur. I pari, vogëlushi Ibrahim u zh.duk në 19 mars të vitit 2010 ndërsa Bleona afro dy muaj më pas më 10 maj po të atij viti. Është pikërisht koha kur ky grup kr iminaI ak uzohet edhe për rrë mbimin e dy fë.mijëve të tjerë. Gjithcka mbetet për t’u investiguar në ditët në vazhdim./Shqiptarja