/“DueI” në ajër mes RUSlSË dhe SHBA-së

“DueI” në ajër mes RUSlSË dhe SHBA-së

Këto pamje po bëjnë xhiron e botës. Një avion Iuftarak rus detyroi një avion të SHBA-së që të Iargohej nga hapësira ajrore mbi Detin e Zi. Video që qarkullon nëpër mediat sociale, tregon qartë momentin kur avioni rus bën ma;novër të rre zikshme dhe detyron F-15 të SHBA që të ndryshojë kurs.

Pentagoni ka reaguar dhe ka thënë se avioni rus u afrua në mënyrë të rre zikshme.

Avioni amerikan po fluturonte në hapësirë ajrore ndërkombëtare, pasi ishte nisur nga një aeropIanmbajtëse që ndodhej në Detin e Zi. Zëdhënësja e Pentagonit, Pamela Kunze deklaroi se aeropIani rus fluturoi pranë avionit amerikan për 2 orë e 40 minuta, para se të ndiqte kursin e tij të fluturimit.