November 30, 2023
Lajme

E FRlKSΗME: “GRABlΤQARl i qiellit” krijesa MlSTERlOZE e Kinës

Ushtria kineze prezantoi krijesën e saj më të fundit, një dron spiun i teknologjisë së lartë që vë në aIarm edhe superfuqitë më të zhvilluara teknologjike.

I cilësuar si “grab;itqari i qiellit” avioni pa pilot i krijuar nga inxhinierët kinezë mund të fluturojë deri në 40 orë pa furnizim me karburant.

Dyshimet e para janë që Pekini mund ta përdorë për qëIIime s piunazhi. Bëhet fjalë për dronin e katërt të ndërtuar nga Kina.

Sipas ekspertëve, droni sp;iun është i aftë të fluturojë deri në 7500 metra lartësi dhe është i pakapshëm nga të gjithë llojet e radarëve.

Ndërsa në një lartësi prej 3 mijë metrash, “grab;itqari i qiellit” mund të fotografojë me pastërti edhe targën e një automjeti.

Ndërtimi i tij ka nisur që në vitin 2012, por ishte mbajtur se;kret nga Pekini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *