/E FRlKSHME/ Shfaqen peshq të rraIIë,ja cfare PRlTET te ndodhe se shpejti

E FRlKSHME/ Shfaqen peshq të rraIIë,ja cfare PRlTET te ndodhe se shpejti

Rrjetet sociale në Japoni janë mbushur me pretendime, se mund të ndodhë ndonjë c unami, si pasojë e daljes në sipërfaqe të disa peshqve të rrallë, prania e së cilëve ndërlidhet me fa tkeqësi natyrore.

Gjatë dhjetë ditëve të fundit, në plazhet e Toyama Bay janë shfaqur tre ‘peshq lopatë’ që jetojnë në thellësi prej më se 900 metrave.

Sipas legjendës, këta peshq janë ‘dërgues nga pallati i Zotit në det’ që dalin në plazh, para se të ndodhë ndonjë t ermet.

Disa ditë para se të ndodhte të rmeti më 2011, afro 20 peshq të tillë ishin shfaqur në Tohoku. Si pasojë e dri;dhjeve që tr;onditën regjionin gjetën v.dekjen 19 mijë persona, teksa u dë;mtua edhe centraIi nukIear në Fokushima.

Para se Kili të g.oditej nga dr;idhjet me m agnitudë prej 8.8 shkaIIëve të Ri;hterit gjatë vitit 2010, dhjetëra ‘peshq lopatë’ ishin shfaqur në bregdet.

Njëjtë ndodhi edhe në Agusan del Norte të Filipineve, para se të ndodhte një t ermet më 11 shkurt.

Derisa shkencëtarët kanë thënë se nuk ka ndonjë ndërlidhje mes shfaqjes së këtyre peshqve dhe fa tkeqësive natyre, hulumtuesit po kërkojnë të dinë nëse këto krijesa mund ta ndjejnë nëse ka ndonjë fa tkeqësi dhe të nisen për paralajmërim.

Derisa prej vitit 2015 deri më tani janë gjetur vetëm katër peshq të tillë, gjetja e tre peshqve gjatë dhjetë ditëve ka nxitur shumë debate dhe fri;ke prej ndonjë rr;eziku të mundshëm.