/E FRlKSHME/ Tentoi sfidën e “Tik Tok”, hu mb jetën 15-vj eçarja

E FRlKSHME/ Tentoi sfidën e “Tik Tok”, hu mb jetën 15-vj eçarja

Një 15-vj eçare amerikane ka hum bur jetën për shkak të një sfide që po qarkullon në “Tik Tok”, aplikacioni shumë i përdorur nga të rinjtë.

Mediat amerikane shkruajnë se vajza e quajtur Chloe Phillips vdiq nga mbid oza e medi kamentit BenadryI.

Sipas sfidës e reja duhet ta konsumonte sepse i jepte efekte të ngjashme me disa dr oga të jashtëligjshme.

Shumë të rinj janë duke e ndërmarrë këtë lojë të rrezi kshme dhe disa kanë patur shqetësime për shkak të efekteve anësore.

“Benadryl është një medi kament tepër i fortë, për të kuruar alergjitë apo të ftohtin.

Por nëse merret në sasi të mëdha mund të shkaktojë vde kje për shkak të mbid ozës.

Është e rre zikshme,” tha një eksperte mjekësore për mediat në Oklahoma, duke shtuar se adol eshentët manip ulohen pasi mendojnë se ky medikament do t’i japë efekte si mari juana.

“Ata shohin njëri-tjetrin në Tik-Tok, dhe thonë se duke qenë se e konsumoi dikush dhe nuk i shkaktoi probleme, as mua s’do të më ndodhë gjë,” shtoi ajo duke i bërë thirrje prindërve të kontrollojnë çfarë pinë fëmijët.