/E fundit! DeI vendimi i ekspertëve, nga nesër ndryshojnë masat. MbyIIen restorantet dhe qendrat tregtare

E fundit! DeI vendimi i ekspertëve, nga nesër ndryshojnë masat. MbyIIen restorantet dhe qendrat tregtare

Qeveria e Kosovës miratoi të hënën masa të reja për parandalimin e përhapjes së coronavirusit, pasi shifrat ne vend jane shqetesuese.

Këto masa, për dy javët e ardhshme ndalojnë qarkullimin e qytetarëve nga ora 22:00 deri në 05:00, përveç në raste urgjente. Shërbimet e gastronomisë obligohen të pezullojnë aktivitetin e tyre nga data 7 prill deri me datë 18 prill.

Shërbimet e gastronomisë lejohen të punojnë vetëm me shërbimet “merr me vete”, “dërgesë me porosi” apo marrjes së porosive pa u larguar nga makinat.

Sipas vendimit të Qeverisë së Kosovës, ndalohet veprimtaria e qendrave të mbyllura tregtare, përveç shërbimeve esenciale në kuadër të tyre, siç janë dyqanet ushqimore dhe farmacitë, nga data 7 prill deri më datë 18 prill.