E fundit! Ndërron jetë ρarakohe ish-krγeministri

Një lajm i trishtë vjen nga Irlanda e Veriut, ku bëhet me dije se ka humbur jetën në moshën 77-vjeçare Lord Trimble,

ish-kryeministri i vendit dhe bashkë-arkitekti i Marrëveshjes së të Premtes së Mirë.

Qëndrimi i ashpër i Lord Trimble ndaj paradave të diskutueshme të Orange Order në vitet 1990 i siguroi atij udhëheqjen e Partisë Unioniste Ulster.

Por ai ishte sindikalisti që guxoi të bënte kompromis dhe e çoi partinë e tij në tryezën e negociatave në Stormont.