/E fundit! Pamje apokaIiptike nga Kreta, moti i keq shkakton k aos në Greqi

E fundit! Pamje apokaIiptike nga Kreta, moti i keq shkakton k aos në Greqi

Qeveria greke ka shpallur gjendjen e jashtëzakonshme në dy qytete, në rajonin Heraklion në Kretë – Kastel dhe Trapsanons,

pasi reshjet e shiut të rrë mbyeshëm gjatë të shtunës dhe dielës i kanë shndërruar qytetet në lumenj dhe ka pasur rrëshqitje dheu.

Gjendjen e jashtëzakonshme e ka shpallur zëvendësministri i Mbrojtjes Civile dhe Kriza Emergjente, Nikos Hardalias.

Ajo do të jetë në fuqi deri më 6 maj të vitit 2021, ndërsa pamjet e këtyre qyteteve ngjajnë shumë me skenat rr ëqethëse të filmave apok aliptik të Hollywood-it.

Rrugët janë të mbuluar në ujë, kurse rrëshqitja e dheut ka shkaktuar dë me të mëdha materiale.