Lajme

E fundit! Shqetësimi i madh, 100 fëmijë në javë po shtrohen në spitaI me së/mundjen e rraIIë

Në Angli po rritet nje tjeter frike pas mutacioneve te Covid qe po trembin edhe boten.

Shqetësimi lidhetme një sëmundje të rrallë që po shfaqet tek fëmijët pas shërimit nga k.oronav.irus.

Siç shkruan “The Guardian”, janë deri në 100 fëmijë në javë që po shtrohen në spital me një sëmundje të rrallë që mund të shfaqet disa javë pas K0VlD, duke i lënë ata në kujdes intensiv.

Mësohet se mjekët pediatër kanë zbuluar se fëmijët shfaqin shenja të sindromës inflamatore pediatrike me shumë sisteme (PIMS).

Kur PIMS u shfaq në valën e parë të pandemisë, kjo shkaktoi konfuzion midis mjekëve, shqetësim midis udhëheqësve të Shërbimit Shëndetësor Kombëtar (NHS) dhe alarm midis prindërve.