/E gjetën në tavanin e dyqanit, cili është misteri i kësaj krijese

E gjetën në tavanin e dyqanit, cili është misteri i kësaj krijese

Një mister i mumies të gjetur në Minnesota: Si përfundoi majmuni i vdekur në tavanin e një dyqani?

Misteri filloi më 8 prill kur një imazh i majmunit “mumie” u shfaq në faqen e Facebook “Old Minneapolis”.

Fotografia u ngarkua nga një burrë, i cili pretendonte se po punonte për rinovimin e departamentit të Dejtonit (një institucion 100 vjeçar që po konvertohet në një hapësirë të shndritshme dhe të re tregtare) në qendër të Minneapolis.

Në këtë imazh mund të shihni atë që mund ta quajmë mbetje e një majmuni të ngordhur, i thatë, i verdhë, i vjetër dhe me një plagë të prerë horizontalisht në bark.

Fotografi tha se e gjeti mbetjen teksa rregullonte tavanin e dyqanit.

Por nga vjen ky majmun? Si përfundoi në tavanin e dyqanit? Kush ia ka shkaktuar prerjen në bark? Këto pyetje misterioze mbushën faqen e Facebook ku u postua fotografi me plot komente dhe teori të ndryshme.

Deri më tani vetëm një familje ka dhënë një version të besueshëm, duke thënë se pronari i mëparshëm i objektit ku u gjet krijesa, kishte vjedhur një majmun në vitet 60-të dhe me gjasë e kishte fshehur aty.

Kjo është një shpjegim, gjithsesi sipas BBC, zyrtarët e ndërtesës po punojnë me muzetë lokale për të gjetur se cilat histori janë të vërteta dhe cilat jo.

Majmunët e ketri jetojnë kryesisht në pyjet tropikale në Amerikën Qendrore dhe Jugore, dhe ata kanë qenë prej kohësh viktima të tregtisë së zezë të kafshëve. Duke u larguar rreth 30 centimetra në lartësi, majmunët e ketrit janë të vegjël, të lehtë për t’u kontrabanduar dhe mund të shiten në mënyrë alarmante me çmim të ulët.

Reklamat e shitjes për këta majmunë nga Dejton thonin se çmimi i tyre është 18.88 dollarë secili.