/E ndoqën 20 vite me GPS, studiuesit bëjnë zbuIimin e madh për shqiponjën (Foto)

E ndoqën 20 vite me GPS, studiuesit bëjnë zbuIimin e madh për shqiponjën (Foto)

Studiuesit e një universiteti në Kazakistan i vendosen një shqiponjë GPS në trupin e saj duke ndjekur për gati 20 vite rrugët që ajo ndiqte gjatë dimrit dhe verës.

Pas 20 vitesh ata e gjetën sërish shqiponjën përmes sistemit GPS dhe zbuluan prej aty se ku kalonte shqiponja.

Nga vëzhgimi rezulton se rrugët që ajo ndiqte janë të përafërta me rrugët që kanë pas ndjekur karvanet në periudhat e mëparshme.

Studiuesit janë duke bërë kërkime të tjera.

Tashmë mbi faktin nëse ka një lidhje mes itinerarit që ka zgjedhur shqiponja dhe rrugës së karnavaneve.

Megjithatë vetëm harta e rrugëtimit të saj që mund ta shikoni në galerinë e mësipërme është një magji më vete.