E Rëndë/“Plse” e “k.uçkë”, mësuesja fy.en e dh.unon fizikisht fëmijët e klasës së 4-t (Video)

  0
  341

  Në emisionin “Stop” kanë mbërritur shumë de.noncime për sjelljen e mësueses Bedrie Kastrati. Ajo jep mësim në shkollën 9-vjeçare “Bajram Curri” në qytetin e Kukësit.

  Në sajë të bashkëpunëtorëve, “Stop” arrin të sjellë me zë dhe figurë mënyrën e sjelljes së arsimtares me nxënës të mitur të klasës së katërt, të cilëve u shpjegon matematikën. Në fjalorin e mësuese Bedrie nuk mungojnë fjalët ‘plse’ apo ‘k.uçkë’, por edhe go.ditjet fizike pa shkak.

  Mësuesja: Hajde, o Red (hajde) pak këtu! Vetëm ti e ke bërë këtë gabim, asnjë nxënës tjetër nuk ma ka bërë këtë gabim. Gjeje sa bëjnë!

  Kështu lloj ushtrimesh vetëm Redi s’i kupton.

  Një nxënës: O sa e lehtëë…!Mësuesja: Si e gjejmë? Bëji veprimet ti!(Një nxënëse që hyn me vonesë)

  Mësuesja: Pse erdhe mbrapa meje ti? Çohu më herët prej gjumi, k,uçkë!Gjithmonë del në orën… . I levrit flokët atje, si me pa…

  Pra, pjesëtojmë këtë me këtë, 20:… dhe është me kllapa dhe për atë punë jua dhashë ushtrimet me kllapa, që janë edhe te shprehjet, janë origjinal si këto.

  Pastaj ajo, që del nga 20:4 bëjnë 5, e shumëzojmë me 3, 5×3=15.

  Kush nuk ka bo testin…?ik, ik, ik…!Mësuesja: Sa bëjnë 36×4 , 154? Po 36:4 bëjnë…Nxënësi: O mësuese shihe, po pjesëtim këtu, e pjesëtim aty!

  Mësuesja: E ke bo 2, pjesëtim këtu edhe pjesëtim aty. Po e ke shkruajtur njësoj, këtë veprimin këtu e ke bo mirë, po mendja…

  Mësuesja: E mbarove Rei?-Rei i mbarove?… (shpuIIë)Mësuesja: Ky ka pllakit krejt.Ky ka pllakit krejt, ka pllakit krejt. E ka lon rrugën e Zotit.

  -Gjej ndryshesën e 5/7-ve të 49 me dy! Kollaj e keni, mo mësuese…..

  Mësuesja: Shif ore ti, e kanë bo njëlloj, njëlloj e kanë bërë të dy njëlloj, njëlloj e kanë bërë të dy, njëlloj.

  Mësuesja: Do e keni në test, mo mësuese, do e keni në test! Thyes e një numri.

  Një nxënës: O mësuese, a ikën…?Mësuesja: Po, i mori mësuese Aida. Mori Redin, Asin edhe Anën. Ku di unë, për ça i duhen?

  Nxënësi: Pse? Për prova?Mësuesja: Po s’ka lidhje ty, s’more pjesë. Kanë marr shumë besa…-Ta vesha … fol tamam , do të mb.ys krejt, surrat!

  -Mos fli gjumë , mos fli gjumë!(ShpuIIë nxënësit)Mësuesja: Edhe ti, a? Edhe ti mos me e ditur, a? Mirë këta që s’e dinë, po dhe ti?!

  Mësuesja (shpuIIë nxënësit): Herë, herë jo plus! Herë!Nxënësi: U kujtova.

  Mësuesja: U kujtove tani!Mësuesja: Ça halli ke ti?Nxënësi: Jo për Zotin, s’…

  Mësuesja: Ça ke? (shpuIIë)-Edhe ti si Arlinda. Gjej ka numrin 4,36 me ato do punosh. Me ato do punosh!

  Mësuesja: Dil në tabelë! Ec! 5/ 7 e 49. Ec! 5/ 7 e 49, baraz, sa bëjnë?Mësuesja: Po sa të ka dalë?Nxënësi: 49!Mësuesja: Ec mor djalë, Ec!Mësuesja: Ka të ka dalë ky 53? Ka të ka dalë?5/7 e 49, gjema këtu 5/7 e 49! Shkruaje! Shkruaje 5/7 e 49!

  Mësuesja: Çfarë është elektriciteti?Elektriku i dorës punon, kur x e tij prodhojnë elektricitet.

  (Bërtet)-Këtu me…-A do tashti me ta lëshuar kokën te muri unë ty?!

  Plse!ShpuIIa, fy.erje e uIërima. Kjo është ora e matematikës për këta fëmijë, të cilët janë në klasë të katërt, pra vetëm 10 vjeç./tvklan