/E rraIIë : “Humba shtëpinë nga TËRMETl”/ Shqiptari u kap me pIantacion prej 600 mijë euro, por gjykata e fal

E rraIIë : “Humba shtëpinë nga TËRMETl”/ Shqiptari u kap me pIantacion prej 600 mijë euro, por gjykata e fal

Një 48-vjeçar shqiptar u dënua të martën nga gjykata lokale me një dënim me burg me kusht për dy vjet për ndihmën dhe nxitjen e trafikut të paligjshëm të drogës. Nëse burri nuk kryen vepra të tjera penale për pesë vitet e ardhshme, ai nuk do të kryej dënimin.

Vlera e shitjeve në rrugë prej rreth 600,000 euro

Ajo që tingëllon kaq e matur nga pikëpamja juridike, në realitet duket e keqe. “Nëse imagjinoni se si i akuzuari duhej të jetonte në sallë, atëherë kjo korrespondon më shumë me një burg të zgjatur,” tha gjyqtari André Budde.

Magazina në një fermë të mëparshme në Hövelhofer Mergelweg nuk kishte dritë të diellit sepse të vetmet dy dritare ishin të mbuluara, madje edhe më keq: nuk kishte pajisje sanitare.

48-vjeçari jetoi atje nga maji deri në arrestimin e tij në mes të shtatorit 2020 në një zonë të ndarë me një dhomë me një aneks kuzhine, krevat divan dhe TV, por ishte në gjendje të dilte vetëm dy deri në tre herë në javë për të bërë dush. Një kovë shërbeu si tualet. Detyra e 48-vjeçarit ishte përgatitja e mbjelljes dhe ujitjes së bimëve.