E TRlSHTË/ Jetojnë në kasoIIe, rr ëqeth me fjaIët babai: FAMlJËT më shumë hanë bukë thatë

  0
  243

  Në vitin 2020 mj;erimi është ulur këmbëkryq në shtëpitë e shqiptarëve. Një familje në fshatin Derstill në Gjinar jeton në va;rfrëri eks treme.

  Kryefamiljari Panajot Derstill ka një apeI. Ai kërkon vetëm një dhomë, ku të jetojnë fë;mijët e tij dhe që dikush t’i ofrojë një vend pune.

  Asgjë më shumë se kaq. Në mes të këtij të ft;ohti fë;mijët e tij jetojnë në një kasoIIe. Kjo familje e mban fry;mën me 47 mijë lekë të vjetra asistencë sociale.

  Panajoti tregon:

  Këtë e kam ndërtuar vetë, vetëm me dërrasa dhe llamarinë. Kam dy fëmijë të vegjël, vetë jam pa punë dhe gruan e kam pa punë. Marrim vetëm një ndihmë ekonomike, 47 mijë lekë. Del vetëm sa për një thes miell. Fë;mijët më shumë hanë bukë thatë.

  Kurse gruaja e tij tregon se në ditët me shi i përqafon fë;mijët sepse ata kanë fr;ikë. Ajo thotë se vetëm kaq mund të bëjë për ta t’i përqafojë, pasi nuk ka mundësi.

  Violeta Derstilla tregon:

  Fëmijët kanë fr ikë, kur bie shi, tr;emben, qa;jnë kanë fr ikë, janë të vegjëI. I marr afër kur kanë fr;ikë, nuk i kuptojnë të gjitha.