/E turpshme, shqiptarët nuk dinë Himnin Kombëtar! Përgjigje epike (Video)

E turpshme, shqiptarët nuk dinë Himnin Kombëtar! Përgjigje epike (Video)

Që nga shpallja e pavarësisë në 1912, “Himni i Flamurit” është himni kombëtar i Shqipërisë. I shkruar nga poeti i madh Asdreni.

“… Me të Iuftuan çetat e kryengritjes që ishin nëpër gjithë viset e Atdheut, dhe vdlqën vd.ekjen e ëmbël dëshmorët e lirisë. Me të u ngrit Flamuri në Vlorë…”. Kështu do të shkruante Lasgush Poradeci se përse u zgjodh kjo poemë si himni i vendit tonë.