November 30, 2023
Lajme

E “z.hdυkur” prej vitesh! DαΙin fotot er..tίke të Ρarαshqevi Simakυt

Prej më shumë se dy dekadash u tërhoq nga sk.ena shqiptare në kërkim të një jete më të mirë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, që deri diku edhe e gjeti.

Parashqevi Simaku, këngëtarja që tu.ndi muzikën shqiptare në fund të viteve ’80, u shfaq në koncerte të mëdha nëpër diasporë, por edhe me një mas.hkull në krah, i cili më pas u bë bashkëshorti i saj. Por prej disa vitesh duket se nuk ka më asnjërën prej atyre që gjeti, përveç një djali nga mar.tesa e shkurtër. Parashqevi Simaku është di.vor.cuar nga bashkëshorti dhe nga skena.

Të paktën kështu thonë miqtë e saj, ndërkohë që në profilin e saj personal në facebook ajo ka hequr të dhënat lidhur mbi gjendjen civile, si edhe fotografitë që ka pasur me të sh.oqin. Ka lënë vetëm ato të saj, si dhe të djalit. Ndërkaq, qindra pyetje i bëhen nga miqtë në FB, se me çfarë po merret kohët e fundit, ku performon dhe si po i shkon je.ta pri.vate. Pyetje që kanë mbetur që të gjitha pa përgjigje.

Ajo duket krejt e tërhequr nga bota muzikore, por jo nga nos.tal.gjia. Duke vëzhguar një tjetër pr.ofil të saj, kësaj here në “m.ysp ace”, zb.uluam foto që nuk i kishim hasur kurrë më parë.

Një Parashqevi vogëlushe me shami pio.nieri, duke kënduar në pallatet e kulturës së dikt/at.urës kom.un’iste. Parashqevi s.ks i duke pozuar me veshje të br.end.shme prej dan.telle dhe mëndafshi. Madje, gjetëm edhe foto t o p’l ess.

Dhe diçka tjetër për ta kujtuar më saktë: Parashqevi Simaku lindi më 1 shtator 1966. Ajo lindi në Kavajë dhe më pas u shpërngul në Durrës. Ka kënduar në shumë festivale dhe koncerte të pranverës.

Në vitin 1988 fitoi çmimin e parë të Festivalit të 27-të të Këngës në RTSH me kompozimin e Piro Çakos “E duam lumturinë”.

Pas vitit 1991, ajo u largua në SHBA, duke u marrë edhe atje me muzikën dhe duke nxjerrë një album. Hera e fundit që u shfaq në Shqipëri si këngëtare ishte viti 1996, në Festivalin e 35-të të Këngës në RTSH. Ishte e ftuar speciale. Vite më vonë, ajo sh.keli sërish në Shqipëri, por thjesht për vi.zita pr.ivate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *