/E zhv.eshën dhe e futën në thes me një mace të egër, kjo ishte mirditorja që sfidoi Enver Hoxhën

E zhv.eshën dhe e futën në thes me një mace të egër, kjo ishte mirditorja që sfidoi Enver Hoxhën

Marie Tuci ishte ndër vajzat e pakta shqiptare, e cila guxoi ti dilte kundër regjimit të Enver Hoxhës. Ajo ishte një vajzë e re nga Mirdita, e cila sfidoi diktaturën por ajo i ç’ka ndodhi është një t.merr i vërtetë.

Ajo lindi më 12 mars 1928, në fshatin Ndërfushaz Mirditë. Më pas u shkollua në shkollën e mesme të motrave Stigmatine në Shkodër.

Më pas ajo zgjodhi rrugën fetare. Në vitin 1946, abati Frano Gjini e dërgoi mësuese në shkollën e Mirditës. Marie Tuçi u arr.estua pas reprezaljeve që u bënë në Mirditë nga qeveria komuniste, me rastin e vr.asjes së Bardhok Bibës, sekretar i Partisë Komuniste në Mirditë.

Tort.urat që ajo kaloi u bënë të ditura vetëm pas përmbysjes së regjimit. E tort.uruan deri në deri në vd.ekje, xhelatët e zhv.eshën dhe e futën në një thes bashkë me një mace e egër. Ata e go.disnin macen e egër me gjëra të forta duke e egërsuar më shumë.

Ajo vd.iq e masa.kruar nga tort.urat në spitaOin e Shkodrës më 20 shtator të vitit 1950.